GROENE GARNALEN & BIER

Jean Sur Mer moet een van de eerste Belgische foodtrucks ooit geweest zijn. Al meer dan een decennia bewijst het bedrijf dat duurzaamheid en slim ondernemen het recept zijn voor een geslaagd concept. Naast de foodtruck heeft Jan Kegels -oprichter en drijvende kracht- ook een lijn hoogwaardige producten die in de retail aangeboden worden. Zijn laatste creatie? Garnaalkroketten zonder ecologische voetafdruk.

De garnaalkroketten zijn zonder bewaarmiddelen en vervaardigd met dagverse garnalen gevangen in de Noordzee. Een korte-keten-kroket dus. De garnalen worden aan de bron geplet en niet in Verwegistan. Geur, kleur en vorm verraden al meteen klasse. Smaak en textuur bevestigen dat dit product een illusionair ijkpunt is voor de kroketindustrie.

We drinken bij deze lekkernij een Westmalle Tripel. Deze klassebak heeft alles: zoet van de mout, fruittoetsen van de Westmalle gist, een verfijnde hopbitterheid en een levende parelen. De complexiteit van het bier sluit mooi aan bij de krachtige en tegelijk subtiele smaak van de kroket. Zoals steeds zorgt de bitterheid en de pareling voor een reinigend effect in de mond. Een zalige combinatie als u het ons vraagt.

Een andere prachtige combinatie is een oer klassieke Duvel. De klasse van dit niet complexloos en tegelijk super complexe en uiterst evenwichtige bier past uitstekend bij klassieke garnaalkroketten. Beide partners gaan op in een harmonieus huwelijk.

Versterkend aspect van deze pairings is dat beide brouwerijen zich hebben geëngageerd voor de ‘Green Deal’. Focus op duurzaam brouwen en daar mag dan best een groene kroket bij.

Cover © Jean Sur Mer

Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend