Yannick de Cocqueau
Have You Ever Been Yellow
Ons Wekelijks Bier
Toegegeven, er zijn geen echte ‘seizoenen’ meer en dan hebben we het niet eens over de klimaatsverandering. Als je in december paaseieren ziet liggen in jouw winkel kun je die maar best snel inkopen, want als je wacht tot in de lente dan is de kans groot dat de Paashaas jou Sinterklaasfiguurtjes gaat moeten brengen … We overdrijven misschien een beetje maar zo heel ver van de realiteit is dat toch niet. Jammer vinden wij dat, maar goed … de ‘commerce’ moet ook draaien zeker? Mocht je toch nog van die oude stempel zijn er de seizoen wat respecteren, weet dat je vandaag dus het eerste deurtje van jouw advent kalender moogt open doen en dat je vanaf nu ook dagelijks jouw schoentje voor de schouw mag leggen in afwachting van de ‘jackpot’ op 6 december.

Als je ‘zoet’ bent geweest, krijg je ongetwijfeld ‘lekkers’, maar de traditie wil dat je de ‘leveranciers’ toch op een of ander manier bedankt. Een wortel voor Slechtweervandaag en natuurlijk een pint voor de Sint en zijn Piet. Deze kaar willen wij vooral aan deze laatste denken, want eerlijk gezegd wij zouden niet graag in zijn schoenen zitten. Die man moet met een identiteitscrisis van jewelste zitten en helemaal niet zeker dat hij zelfs nog kleur ‘durft’ te bekennen … Daarom gaan we een blikje ‘Have You Ever Been Yellow’ van Uitlje Brewing voor hem in ons schoentje leggen en we zien wel wat er van komt. Kan hij de grap niet waarderen, dan krijgen we waarschijnlijk geen ‘lekkers’ in ruil, maar gaan we wel deze schitterende NEIPA zelf kunnen opdrinken. Dat noemen ze nu pas eens op ‘safe’ spelen, we winnen altijd. En over winnen gesproken, dat deed het bier zelf ook op de laatste editie van de Brussels Beer Challenge. Chapeau.

Bier: Have You Ever Been Yellow

  • Brouwerij: Uiltje Brewing Company (NL)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 7,8 %
  • Zicht: Troebele diep gele kleur met een wat oranje schijn. Romige witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Een mooi fruitmandje met wat rijpe peer, witte perzik, meer tropische toetsen (papaya, meloen, mango,…) en een fris vleugje citrus. We vinden ook wat meer ‘grassige’ en ‘harsige’ hop geuren, maar zacht en voegen toe aan de complexiteit.
  • Smaak: Ronde, fluwelen en wat zoet fruitige aanzet. Beperkt maar fris koolzuur. ‘Juicy’ zoals moet met net voldoende bitterheid. Frisse afdronk.
  • Foodpairing: Thaise curry met kokos, frogmore pie, panna cotta van witte chocolade.