HERKENRODE VZW EN BROUWERIJ CORNELISSEN VERLENGEN SAMENWERKING ABDIJBIEREN.

De erkende abdijbieren van Herkenrode zijn stuk voor stuk gracieus, met de stoerheid van de graven van Loon, de elegantie van de abdissen van Herkenrode en een vleugje van de kruidentuin. “Een succesvolle smaakcombinatie, want de Herkenrode Noctis Bruin behaalde twee gouden medailles op de Monde Selection en in 2016 werd dit bruine abdijbier bekroond tot het beste Belgische donkere bier op de World Beer Awards”, licht Jef Cornelissen Junior, CEO van Brouwerij Cornelissen, toe.

Ook de andere twee abdijbieren, de Herkenrode Cister Blond en Herkenrode Vesper Tripel, oogsten veel succes. Het is dan ook geen verrassing dat Herkenrode vzw en Brouwerij Cornelissen hun samenwerking voor het produceren en commercialiseren van de Herkenrode abdijbieren herbevestigen.

Ambassadeurs voor Herkenrode

“Dankzij de royalties die Brouwerij Cornelissen in het kader van de samenwerking betaalt voor de productie en commercialisering van de erkende abdijbieren, kan Herkenrode vzw bijdragen tot de verdere uitbouw van de site tot een toeristisch hefboomproject”, aldus Willy Orlandini, voorzitter van Herkenrode vzw. “Met onze werking rond kruiden, toerisme en abdijproducten willen we de beleving rond Herkenrode vergroten. Met de kwaliteitsvolle abdijbieren laten we de bezoeker een stukje Herkenrode proeven en daarnaast wordt Herkenrode tot ver buiten de landsgrenzen mee op de kaart gezet via de export van het abdijbier.”

Brouwerij Cornelissen: www.brouwerijcornelissen.be

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend