Yannick de Cocqueau
HertenHeer
Ons Wekelijks Bier
Op deze internationale dag van het hart, blikken we eens niet terug op één van de winnende bieren van de Brussels Beer Challenge, maar gaan we voor de 'vlucht vooruit' en kijken naar de komende editie dat in Turnhout zal worden georganiseerd. Naast leuke brouwerijen en heerlijke bieren, heeft Turnhout ook een rijke geschiedenis wordt de Kempense hoofdstad dikwijls in één adem genoemd met speelkaarten. Drukkers uit de stad legden zich vanaf eind 18de eeuw toe op het maken van speelkaarten. Doordat ze zich steeds verder specialiseerden, werd hun afzetmarkt stevig uitgebreid en was Turnhout algauw een grote wereldspeler. In het speelkaartenmuseum vind je er alles over terug en kan je bijvoorbeeld ook ontdekken hoe speelkaarten een grote rol speelden in het leven van de gewone mens, terwijl de kerk het als des duivels beschouwde....

Bier en kaarten, is dat nu niet het meest natuurlijke huwelijk van de wereld? Dat beseffen ze bij de Stad Turnhout ook maar al te goed. De ontwikkeling van de ‘Biertroef-route’ is hier een prachtige uiting van. Het principe is simpel: bij Toerisme & UiT koop je de brochure met drie bijhorende drankbonnen. Hiermee kun je in de deelnemende cafés genieten van een streekbier. Je kiest zelf het café waar je start en de volgorde waarin je de kroegen aandoet. Het kaartspel en de bijhorende spelregels liggen klaar in elk café. Plezier verzekerd.

Ook brouwerij Het Nest trok voluit de kaart van de kaarten. Heel hun gamma speelt er op in. Op de internationale dag van het hart gaan we logischerwijs voor HertenHeer, de lichte, smaakvolle dorstlesser van het gamma. Veel smaak, niet teveel alcohol en … een beetje alcohol schijnt toch wel ietwat te helpen bij cardiovasculaire problemen en is dus niet slecht voor het hart… voor mocht je nog een reden zoeken om met een HertenHeer het weekend in te gaan.

Bier: HertenHeer

  • Brouwerij: Het Nest (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 4,8 %
  • Kleur: Geel/blond, licht troebel met een witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Sexy en swingend met hoppige, gistige en fruitige toetsen.
  • Smaak: Licht, zacht en fris met gistige accenten. Licht bittere afdronk.
  • Food pairing: Op een zonovergoten terras, salade met asperges en radijsjes.