HET SMELT (2)

Fontina kaas & Gouden Carolus Tripel

De Fontina kaas is afkomstig uit het noordwesten van Italië, uit Aosta, de hoofdstad van de autonome Italiaanse regio Valle d’Aosta. De bergkaas wordt gemaakt van rauwe koeienmelk. De zachte, strogele kaas heeft een lichtzoete, nootachtige, intense smaak. De lekkernij kan herkend worden door het stempel met de afbeelding van de Matterhorn en naam Fontina. Door de boterachtige structuur smelt de kaas vrij gemakkelijk en is dus perfect voor een kaasfondue.

We combineren deze fondue met een Gouden Carolus Tripel. Het volmondige en zachte bier, met een subtiel bittertje past wonderwel bij het smeuïge kaasgerecht. De fruitige inborst vult de nootachtige smaak van de kaas aan. Het aanwezige koolzuur verfrist het pallet.

Tip: voeg een scheutje Tripel toe aan de de fondue.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!