HET VERLOREN BIER

Brouwerij De Halve Maan brengt Brugs Tarwebier terug naar Brugge

Het witbier van Alken-Maes, keert terug naar Brugge en wordt voortaan door brouwerij De Halve Maan gebrouwen. Bovendien krijgt het bier opnieuw de oorspronkelijke naam Brugs Tarwebier, Blanche de Bruges in het Frans. Daarover hebben de beide brouwers een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De Halve Maan neemt naast productie ook de marketing van het merk voor zijn rekening. Alken-Maes blijft nauw betrokken en zal met de Halve Maan samenwerken voor de distributie van het witbier.

 Met de terugkeer van Brugs Tarwebier naar Brugge wordt het witbier opnieuw deel van de rijke brouwerstraditie van de familie Vanneste. Xavier Vanneste, Managing Director bij brouwerij de Halve Maan: “De familie Vanneste brouwt al sinds 1855. Het was Paul Vanneste, mijn achterneef en vierde generatie brouwer, die in 1984 Brugs Tarwebier op de markt bracht. Het was het eerste nieuwe bier dat hij brouwde in zijn eigen brouwerij, De Gouden Boom, die er kwam als doorstart van brouwerij ‘t Hamerken. Het bier viel meteen op door zijn verfrissende smaak met aroma’s van korianderzaad en curaçao sinaasappelschillen. In de jaren ’90 volgde de samenwerking met Alken-Maes voor de distributie, dat Brugs Tarwebier uiteindelijk verwierf in 2000 en het herdoopte tot Brugs.” 

 100% West-Vlaamse hop 

Brouwerij De Halve Maan zal Brugs Tarwebier opnieuw volgens de familiereceptuur brouwen. Het bier zal nagisting krijgen op fles, wat zal bijdragen aan de volmondige smaak. Er wordt uitsluitend gewerkt met West-Vlaamse hop, namelijk Magnum hop, uit de Westhoek. Xavier Vanneste: “Daarnaast hebben we een nieuw etiket ontworpen met het logo van brouwerij de Gouden Boom erin verwerkt. Ook het wapenschild van de familie Vanneste prijkt op het nieuwe etiket, een duidelijke verwijzing naar vijf generaties uniek brouwvakmanschap.” 

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!