HONDSHAAI MEUNIÈRE & DUVEL

Hondshaai, zegt u? Nooit van gehoord. In het plat Vlaams word hondshaai gewoon zeepaling genoemd. De vis heeft geen graten. Het visvlees is superzacht, boordevol smaak en overheerlijk. ‘Meunière’ is op de wijze van de molenaarsvrouw. De vis wordt gekruid, licht met bloem bestoven en vervolgens gebakken in hoeveboter. We serveren deze lekkernij met een Duvel.

Ingrediënten:

  • 600 gr hondshaai
  • Het sap van één citroen
  • Handvol tarwebloem
  • 2 el gehakte platte peterselie
  • Hoeveboter
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een pan.
  2. Kruid de vis met peper en zout en bestrooi vervolgens met de bloem.
  3. Bak de vis in de hete boter.
  4. Besprenkel de vis met het citroensap & bestrooi met de gehakte peterselie.
  5. Serveer met bruin boerenbrood.

Pairing:

Een frisse Duvel doet de job. Het bier overheerst het gerecht niet en staat net stevig genoeg in zijn schoenen om de vis te temmen. Eenvoud siert.

Cover © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!