Luc De Raedemaeker
Hooray for Craft Beer
Hooray for Craft Beer' is een boek dat de opkomst en populariteit van Craft Beer viert, geschreven door Em Sauter. Als fervent liefhebber van bier en gepassioneerde thuisbrouwer biedt Sauter inzichtelijke en vermakelijke informatie over de wonderlijke bierwereld. Een van de meest opvallende aspecten van dit boek is de aanpak van de auteur. Em Sauter slaagt erin om complexe bierterminologie en -processen op een toegankelijke manier uit te leggen, waardoor zowel nieuwkomers als doorgewinterde bierliefhebbers kunnen genieten van het boek. Ze weet haar kennis op een luchtige en enthousiaste manier over te brengen, waardoor het boek gemakkelijk leest en je als lezer geboeid blijft.

Wat het boek echt onderscheidt is echter de visuele presentatie. Het bevat prachtige handgetekende illustraties, die de biercultuur tot leven brengen. De kleurrijke en levendige vormgeving draagt bij aan het plezier van het lezen en maakt het tot een visueel aantrekkelijk boek om door te bladeren.

Een klein minpuntje van “Hooray for Craft Beer” is dat sommige delen van het boek wat oppervlakkig aanvoelen. Hoewel de auteur een breed scala aan bierstijlen en brouwwijzen behandelt, hadden wij soms het gevoel dat er meer diepgang mogelijk was. Desalniettemin is het begrijpelijk dat Sauter een evenwicht moest vinden tussen het bieden van voldoende informatie en het behouden van de toegankelijkheid van het boek.

Al met al is “Hooray for Craft Beer” een vermakelijk en informatief boek dat de wereld van ambachtelijk bier tot leven brengt. Em Sauter slaagt erin om haar passie en kennis over te brengen op de lezer, en de visuele presentatie voegt een extra dimensie toe aan de leeservaring. Of je nu een beginnende bierliefhebber bent of al een ervaren connaisseur, dit boek biedt iets voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke en diverse wereld van bier. Proost!