Yannick de Cocqueau
Ho(p) Ho(p) Ho(p)
Wit Goud onder de Kerstboom
In onze eetgewoontes is er vaak niet veel plaats meer voor de seizoenen. Je kunt tegenwoordig zo goed als alles altijd vinden. Voor één van onze top delicatessen heb je nochtans geen keus. De hopscheuten zijn maar een beperkte tijd beschikbaar en moeten rechtstreeks van het veld op je bord belanden.

Jammer genoeg komen de eindejaarsfeesten net wat vroeg om reeds van deze culinaire topper te kunnen genieten, maar dat betekent niet dat je er nu niemand mee kan plezieren. In de Westhoek wordt het witte goud in maart een maand lang in de kijker gezet. Je kunt er kennis maken met deze unieke ‘groente’ in al haar facetten.

Wil jij weten hoe hopscheuten geteeld worden? In welke producten ze nog verwerkt worden? Hoe ze aan te wenden om een gastronomisch menu op tafel te toveren? Welke streekbieren je er best mee combineert? … Culinaire ateliers, een dagje hopscheutenhappening met Vzw Keurbroederschap De Witte Ranke of je gewoon laten verwennen in een van de restaurants die dagelijks voldoende hopscheuten weten te bemachtigen om ze op hun menu te zetten … keuze genoeg.

Enig probleem is dat we het dus wel degelijk over een type ‘goud’ hebben en dat is nu eenmaal schaars. Tot maart wachten zou dus wel eens tot een teleurstelling kunnen leiden en je kunt maar best jouw ‘plaatsje onder de zon’ nu meteen reserveren. Wie nog naar inspiratie op zoek was om een origineel cadeautje onder de Kerstboom te krijgen, is zo uit de nood geholpen. Uiteraard is het niet verboden om zichzelf een cadeautje te schenken, want als je op de Kerstman moet rekenen zou je ook wel eens lang kunnen wachten …

(c)StefaanCossey

(c)StefaanCossey

(c) Hopmuseum Poperinge

(c) Hopmuseum Poperinge