HOP

De naam van dit etablissement past natuurlijk perfect bij een rubriek met als titel ‘hopspots’. HOP Gastrobar huist in een hedendaags pand aan de Vaartkom in Leuven, die de laatste jaren grondig werd vernieuwd. Het ruw afgewerkte interieur is sober gehouden, met veel hout en okertinten.

De keuken is niet verstopt achter een muur, maar is open en bloot en maakt daardoor echt deel uit van het restaurant. Vanuit het raam zie je trouwens het gebouw van De Hoorn, de oude bakermat van Stella. De link met bier is dus niet toevallig. Volgens de website draagt de zaak de volgende waarden uit ‘Bistronomie in zijn puurste vorm. Ongedwongen en oprecht. Mijn ode aan onze eetcultuur, aan ons biererfgoed, aan de boer, de slager & de visser. Een keuken met herkomst, een eigenzinnige boodschap, op zoek naar kwaliteit, nostalgie en vernieuwing’.

Na een bezoek, kunnen we dit alleen maar beamen. Je eet er licht en fris. Alle gerechten worden gecombineerd met een bier. Zoals het hoort in een echte bierzaak worden zelfs het dessert gecombineerd met bier. Wat dacht u van een warm chocoladetaartje met een Zure van Tildonk Kriek?

Vaartkom, 1a – 3000 Leuven

hopgastrobar.be

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!