HOPOOGST

Welkom bij De Ranke

Voor een brouwerij die nog al haar bieren met hopbloemen maakt is de hopoogst ‘het’ summum van het jaar. Bij De Ranke is brouwen een passie en zijn goed gehopte bieren, met echte hopbellen, de specialiteit. Eén week per jaar kunnen ze brouwen met verse, ongedroogde hop voor hun HOP HARVEST-bier. De hop voor dit ‘wet hop bier’ is altijd van de boerderij uit Waasten. De hop wordt geoogst en diezelfde dag nog gebruikt bij het brouwen van HOP HARVEST. In diezelfde oogstperiode slaat De Ranke alle benodigde verse hopbloemen in voor het komende brouwseizoen. Het is weer bijna zo ver en hoewel dit voor Brouwerij De Ranke een drukke periode is, maken ze graag wat tijd vrij om hun passie voor hop te delen. De brouwerij nodigt je uit om dit moment samen te beleven met een bezoek aan hun hopleverancier, een etentje en uiteraard een afsluiter in hun taproom om die hop even te testen eens verwerkt …

Op zondag 8 september, nodigt Brouwerij De Ranke iedereen dus uit om samen de hopoogst van dichtbij te beleven bij Forrest Farm in Waasten. De familie Lagache baat er hun hopbedrijf uit van een tiental hectare groot.

Ze laten voor de gelegenheid hun ‘rustdag’ varen en dit keer zal er ook speciaal op zondag hop geoogst en verwerkt worden. De plukmachine en droogast zullen wat extra uren kloppen zodat je kunt zien hoe het oogsten in zijn werk gaat.

Daarnaast staan er nog enkele boeiende haltes op het programma. Een terugkeer naar de beginjaren van De Ranke, een lunch in Westvleteren en een afsluiter in de Taproom van De Ranke.

In detail …:

08:00 : Verzamelen op de parking van Brouwerij De Ranke, Rue du Petit Tourcoing te 7711 Dottenijs.
08:15  : De bus vertrekt richting Forrest Farm in Waasten om er de hopoogst mee te maken.
11:00 : Stop aan brouwerij Deca in Woesten (waar De Ranke brouwde van 1994 tot 2005) voor een rondleiding, gevolgd door een degustatie.
13:15 : Aankomst in ‘In de Vrede’ het café van de trappistenabdij Sint-Sixtus waar zal worden genoten van een lunch bij een goed glas van de wereldberoemde trappist.
14:30 : Vertrek met de bus naar Dottenijs. Daar kan de brouwerij en de taproom bezocht worden.

Het einde van de dag is voorzien rond 17 uur.

Plaatsen zijn beperkt, reserveer dus snel met een mail naar [email protected]
De kostprijs van de uitstap is 60 euro en wordt gewoon contant betaald bij aankomst. Deze prijs omvat de bus, het middagmaal, de rondleidingen en de degustaties bij Deca en De Ranke.

www.deranke.be

Coverfoto © VISITFLANDERS

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!