Yannick de Cocqueau
Hoptimist
Ons Wekelijks Bier
Voor een deel onder ons zitten de examens er eindelijk (zo goed als) op. Tijd om te ontspannen en te genieten van een welverdiende vakantie. Hoewel… dat zal afhangen van de resultaten natuurlijk. Maar goed, de teerlingen zijn geworpen en we kunnen maar uitgaan van het beste. Een optimistische instelling wordt aangeraden. Valt het dan tegen, dan heb je toch tenminste een paar weken zorgeloosheid gekend. Om de spannende periode tot aan het verdict lachend in te gaan, nemen we een Hoptimist van de brouwerij van de abdij van Val-Dieu bij de hand.

Het bier werd ontwikkeld op vraag van IP Belgium (dat o.a. de reclameregie doet voor merken als RTL, Nostalgie, NRJ, …). De bedoeling was een compromisloos bier te creëren, dat vlot zou wegdrinken en waar je toch ook even zorgeloos van kon blijven drinken. Niet te zwaar, fris en sans chichi. Hiervoor werd beroep gedaan op de expertise van Val-Dieu en dat was zeker een goede zet want het resultaat mag er zijn en kaapte meteen een medaille weg bij deelname aan de Brussels Beer Challenge. Voor de verdeling werd een partnerschap aangegaan met Delhaize, zo weet je meteen waar je zoeken moet. Santé op een goed humeur!

Bier: Hoptimiste

  • Brouwerij: Abdij van Val-Dieu (BE) voor IP Belgium
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,5% ABV
  • Kleur: Diep goudblond met een ietwat koperkleurige gloed. Helder. Mooie, fijnmazige schuimkraag dat goed zijn mannetje weet te staan. Ziet er veelbelovend uit.
  • Geur/aroma’s: Veel fruitige esters (vooral geel steen fruit). Fris, bloemig hop aroma. Zacht kruidige, fenolische hint.
  • Smaak: Moutzoete start. Fris koolzuur. Deftige body. Opkomende bitterheid dat vrij intens wordt naar de afdronk toe. Licht kruidig. Frisse afdronk met een goede balans tussen zoet en bitter. Erg evenwichtig. Dorstlessende allemansvriend.
  • Foodpairing: Caesarsalade, hespenrolletjes, witte chocolademousse.