HOUT, OUD EN PRESTIGIEUS!

Hertog Jan brengt een vatgerijpte-serie op de markt. De Hartog Jan Grand Prestige , rijpt negen maanden in cognac-, bourbon en portvaten. Grand Prestige is op zich een prachtig bewaarbier. De smaak wordt rijker met de jaren en krijgt het karakter van een portwijn.

Nu wordt het bier ook in vaten opgeslagen en ontwikkelt de smaak zich op basis van houtaroma’s. De bieren komen in februari 2017 op de markt.
We konden de bieren reeds proeven tijdens een sneak preview en waren behoorlijk onder de indruk. De cognac verrast door een kersensmaak, de bourbon vertoont tinten van vanille en kokosnoot naast het gebruikelijke gebrande karakter, de porto versie is 100% in evenwicht en fluweel zacht van smaak.
Meesterbrouwer Gerard van den Broek verklaarde: “We zijn bij Hertog Jan een avontuur aangegaan, maar natuurlijk niet zonder gedegen voorbereiding. We hebben kennis opgedaan bij onze collega’s van Goose Island in Chicago, die pionier zijn op het gebied van rijpen op vaten. En er is een speciaal systeem om de vaten te vullen zodat we een constante biersmaak kunnen garanderen. De cognac, whisky en port zorgen al voor een palet aan verschillende aroma’s en smaken . Het hout geeft in het bier smaaktonen van bijvoorbeeld karamel, vanille en kokosnoot. Als het bier zich zo blijft ontwikkelen heeft het aan tafel net zoveel smaakpotentie als een klassewijn of een zacht digestief.”
Het project is bijzonder geslaagd.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!