INDUSTRIEEL MASTERPLAN ST-FEUILLIEN

De “fysieke” en structurele context waarin we ons vandaag bewegen, gekoppeld aan de uitbesteding van een deel van ons productieproces, komen niet meer overeen met de groei die we de laatste jaren hebben gekend en ook niet met de groei die we de komende jaren voorzien.

Het Masterplan heeft betrekking op de internalisering van het filteren, het op flessen trekken en de hergisting van onze bieren op fles (handelingen die op dit moment worden uitbesteed), terwijl tegelijk de brouwinstallatie, de gistingstanks en de bewaartanks van de historische site moeten worden overgebracht naar de plaats waarop dit moment de logistieke site van de Brouwerij St-Feuillien is gevestigd (rotonde St-Feuillien in Le Roeulx, kruispunt van de snelwegen E19 – E42).

Er is ook nog een ander belangrijk element: we blijven water oppompen uit dezelfde grondwaterlaag als deze die we vandaag gebruiken

FINANCIERING

De financiële constructie werd gerealiseerd in samenwerking met een aantal banken en de regionale investeringsmaatschappij IMBC die onze ontwikkelingen al bijna 20 jaar ondersteunt. De inbreng van eigen middelen bedraagt 15 % van de totale investering waarbij dient te worden opgemerkt dat deze inbreng bovenop de lopende investeringen komt die nu ook al worden gefinancierd door eigen middelen.

PERSONEEL

2022-2023: 8 extra aanwervingen in productie

Van 2024 tot 2030 zullen er een twintigtal extra jobs worden gecreëerd en verdeeld over de verschillende afdelingen van de onderneming.

KALENDER

De werken zijn begin december 2021 gestart en we hebben de ambitie om de bottellijn nog dit jaar in werking te laten treden. De gehele infrastructuur zal in april 2023 operationeel zijn.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend