Luc De Raedemaeker
Karaktervolle herfstkazen en bieren van bij Colruyt
‘De start van de herfst is ook de terugkeer van typische herfstkazen’ aldus de info brochure van Colruyt. Naast het vertrouwde assortiment lanceert de Belgische supermarktketen drie nieuwe kazen. The proof of the pudding is in the eating en de Bier Grand Cru redactie proefde de drie nieuwe kazen en zocht een bijpassend bier uit het ruime Colruyt bierassortiment.

Badoz ‘Le Sanglé’: Dit is een mooie van koemelk gemaakte bergkaas, uit de Franse Haute Jura. De rijping van  kaas vindt traditioneel in vochtige grotten plaats gedurende minimaal 30 dagen. De zijkant van deze kaas is omwikkeld met schors van sparren wat een fijn hout-aroma meegeeft aan de fijne romige smaak. We pairen deze kaas met een Cornet, een bier met een mooie hout en vanille toets.

Ecume de Wimereux: Dit is een echte rauwmelkse kaas gemaakt van koemelk. De kaas is afkomstig uit Nord-Pas-de-Calais en wordt gemaakt door  Fromagerie Saint Godeleine. De Ecume de Wimereux is een double-crème kaas met een zijde textuur en bijzonder zachte smaak. We opereren voor de moeder alle Tripels, de ‘Westmalle Tripel’ natuurlijk.

Ottavi ‘Fleur du Maquis’: Dit is een halfzachte schapenkaas vervaardigd uit gepasteuriseerde schapenmelk. De lekkernij komt uit Corsica en de naam verwijst naar het ruige Corsicaanse landschap. De natuurlijke korst is bedekt met pepers, jeneverbessen, bonenkruid en rozemarijn. De kaas heeft een nootachtige smaak.  We kiezen voor een ‘Bush Caractère’ met een mooi toets van noten en caramel.

Cover © Fromagerie Badoz