Luc De Raedemaeker
Geniet & Geef
Kika
Geniet & Geef 2021! Een mooi Nederlands project waarmee ieder jaar een financiële bijdrage wordt geleverd aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Ieder jaar maakt een brouwerij belangeloos een speciaal bier dat via de horeca en de retail wordt verkocht. Brouwerij De Molen brouwde het bier voor de 2021 editie.

Christiaan Peijenburg, salesmanager van Brouwerij De Molen: “Onze brouwerij is al sinds de oprichting maatschappelijk betrokken: zo bieden wij plaats aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zien KiKa als een zeer nobel doel waar we ons graag voor inzetten. Het bijzondere van deze editie is dat het bier uitsluitend op fles beschikbaar zal zijn.

In 2012 nam Bier&co ter gelegenheid van de 10e verjaardag van KiKa het initiatief voor Geniet & Geef. Inmiddels hebben er zeven succesvolle edities plaatsgevonden en heeft Geniet & Geef ruim 635.000 euro opgehaald voor KiKa. “Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in geefmomenten: donaties voor KiKa”, aldus Gaius Voûte, voorzitter en initiator van Stichting Geniet & Geef.

In de meeste gevallen volgen we onze Noorderburen niet als het om bier gaat, maar dit initiatief verdient navolging in ons apenlandje!