Yannick de Cocqueau
Kompel Prion des Fleurs
Ons wekelijks bier
Een echt goed honingbier maken is echt geen evidentie en vraagt wel de nodige ervaring. Bovendien associëren mensen honing vaak met zoet en denken dus steevast dat ze een 'plakkerig' goedje in hun glas gaan krijgen. De kunst bestaat er in om de fijne aroma's van de honing te capteren terwijl de suikers grotendeels vergisten en enkel bijdragen aan de body van het bier. De Kompel Prion des Fleurs, slaagt hier wonderwel in en de gouden medaille behaald tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge is hier het ultieme bewijs van. Het bier was niet aan haar proefstuk toe wat edelmetaal betreft...

Het bier werd voor het eerst gebrouwen in 2017 naar aanleiding van 30 jaar mijnsluiting in Eisden. De bladhoning is afkomstig uit het Nationaal Park Hoge Kempen/Mechelse Heide. Een bier met mooie florale toetsen. Lente in ons glas vooraleer die volgende week ‘officieel’ begint en de bijtjes weer vrolijk van bloem tot bloem kunnen beginnen zoemen.

  • Brouwerij: Gebrouwen bij de Proefbrouwerij  voor Brouwerij Kompel (BE)
  • Alcohol Volume %: 8,0%
  • Volume: 33 cl
  • Kleur: Diep goudblond met een wat koperachtige gloed. Volle, witte schuimkraag.
  • Geur/Aroma’s: Volle moutige neus met wat biscuit en honing. Bloemig. Fris vleugje citrus en wat koriander. Elegant en fris.
  • Smaak: Ronde aanzet met een licht zoetje. Bloemige honingtoetsen. Mooi geïntegreerde bitterheid die blijft hangen in de frisse afdronk.
  • Food pairing: Een frisse fruitsla, slaatje met geitenkaas licht onder de gril gekarameliseerd met honing.