LA PIPE D’ANVERS

La pipe ou l’amour? Normaal moeten we even nadenken alvorens te antwoorden, maar in dit geval kiezen we resoluut voor oraal genot. La Pipe is dan ook een top etablissement op het Antwerpse Eilandje. Van een café met eten evolueerde de zaak naar een restaurant met een ruime plaats voor een pintje. Bijna zes jaar geleden, op 1 oktober 2017, nam huidige uitbaatster Elke Daelemans La Pipe d’Anvers over. Het is een uitnodigend bruin café, met authentieke toog, hoge lambriseringen, wandspiegels en kleine tafeltjes. De zaak heeft een hoog woonkamergehalte.

De menu bevat vooral Belgische klassiekers (kaas- en garnaalkroketten, stoofvlees, vol-au-vent, steak, ….) aangvuld met internationale evergreens (hamburger, pasta pesto, …). Uit de tapkranen stromen verschillende Antwerpse bieren: Seefbier van de buren van de Antwerpse Brouw Compagnie, De Koninck en Tripel d’ Anvers van Brouwerij de Koninck en de obligate Stella Artois. Op de flessenkaart zijn Belgische klassiekers zoals Westmalle Dubbel en Tripel, Duvel, Chimay Bleu, Omer, Rodenbach. Vreemde eend in de bijt is de uitstekende Viven Imperial IPA.

De gerechten en de pintjes worden geserveerd aan democratische prijzen. “Ik wil niet dat klanten bleekjes uitslaan als ze hun rekening krijgen. We proberen op de limiet te werken, voorzichtig te zijn. Dat wordt geapprecieerd, dat voelen we. Mensen komen graag terug” zegt Elke daarover.

A must visit

Foto’s © La Pipe d’Anvers

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!