Bier Grand Cru
Lambic Award 2018
De Lambic Award is een onderscheiding die door de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) wordt toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt
 op het vlak van de verdediging van de belangen van de traditionele lambiekbieren en de promotie van oude geuze en oude kriek. Voor 2018 werd beslist een echt bijzondere verdedigingswijze in de kijker te zetten ... muziek!

Horal-logo-cv-RGB-c-positive

De eer viel te beurt aan de Pajotse folkgroep Arjaun. Los van het feit dat de groepsleden stuk voor stuk geuzeliefhebbers zijn en zo rechtstreeks ode brengen aan de lambiekbieren, verwijzen verschillende liedjes uitdrukkelijk naar de streekeigen eet- en drinkcultuur, en meer in het bijzonder naar geuze, faro en andere lambiekbieren. Via hun aanstekelijke liedjes waarin de folkgroep mooie volksverhalen vermengt met de nodige humor, zijn ze echte streekambassadeurs.

“Via hun muziek spelen zij een belangrijke rol bij de promotie van onze traditionele lambiekbieren, en van ‘Oude Geuze’ en ‘Oude Kriek’ in het bijzonder. Het was dan ook geen verrassing dat de leden van de Hoge Raad dit jaar heel snel tot een consensus zijn gekomen om de Lambic Award 2018 aan de muzikanten van Arjaun toe te kennen”, aldus HORAL-voorzitter Frank Boon.

De leden van Arjaun werden met een smoes gelokt naar het befaamde bierrestaurant ‘De Heeren van Liedekercke’ in Denderleeuw. Nietsvermoedend troffen de muzikanten daar heel wat lambiekbrouwers en geuzestekers aan. Groot was de verwondering van de leden van Arjaun toen bleek dat dit jaar de Lambic Award voor hen was.

Proficiat heren en dat dit alleen maar en motivatie kan zijn om nog een toontje hoger te gaan zingen!

Wie een voorproever wil : het Eizeringen-lied …  smeer die keel maar in met een fris glas lambiek!

download (1)