Yannick de Cocqueau
Nieuwe Lambiek
van Bobbi Brewery
Begin deze maand stelde Bobbi Brewery haar nieuwe lambic voor. Hoewel nieuw misschien niet het juiste woord is gezien het om een 18 maanden oude lambiek gaat. Na het brouwen bij Den Herberg werd het geheel te rijpen gelegd in de kelders van de Sint-Gorikshallen.

Het is dan ook in dit iconische plekje centrum Brussel dat het nieuwe lambiekproject werd voorgesteld. We hadden de eer te mogen deelnemen aan de ’onderdompeling’ die voor de gelegenheid werd georganiseerd. Een kleine expo over lambiek, een ontmoeting met de ploeg, proeven van de Bobbi bieren en uiteraard de ontdekking van de nieuwe lambiek van ’t vat en een gebottelde variante met lokale aardbeien.

Om de onderdompeling compleet te maken werden enkele hoogstaande gerechtjes met de bieren gecombineerd, zorgde Bobbi-DJ Aldo voor de muziek en werden de eerste vaten lambiek op fles getrokken. Deze flessen liggen nu te hergisten in de kelders van de hallen samen met nog 43 eikenhouten vaten die verder rijpen zodat enkelen de gezegende leeftijd van 3 jaar kunnen bereiken en er gedacht kan worden aan het op de markt brengen van een Oude Geuze.

De eerste flessen van deze ‘Authentic Refermented Lambic’ zullen beschikbaar zijn in januari 2023 maar wie zich reeds van een fles wil verzekeren kan meer info opvragen en een fles reserveren via info@bobbibrewery.com
Kun je niet wachten en wil je je reeds storten op de ‘Authentic Strawberry Lambic’, dat kan al. Deze is te verkrijgen in enkele geselecteerde HoReCa zaken (waaronder de Sint-Gorikshallen natuurlijk) of je kunt ook hiervoor terecht op info@bobbibrewery.com Uiteraard is het ook altijd mogelijk om eens binnen te springen Chez Bobbi, dan heb je er meteen een portie sfeer bij.

Bobbi is een eco-verantwoorde Belgische brouwerij die cultuur ondersteunt. Achter brouwerij staan ​​vrienden die in Haut-Ittre met passie bieren van hoge kwaliteit willen brouwen met de gerst die ze zelf verbouwen en oogsten. Bij elk nieuw brouwsel presenteren ze nieuwe kunstenaars wiens werk op de rugetiketten staat afgebeeld en creëren ze een tentoonstelling. Er zijn ook regelmatig evenementen dus hou zeker hun Facebook pagina in de gaten.