LAMBIEK COCKTAIL

We sluiten het laatste weekend van de Maand van de Lambiek af met een frisse cocktail op basis van lambiek. Lambiek is nu eenmaal een basisbier dat als hoofdingrediënt wordt aangewend in tal van bieren met Oude Geuze als summum. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat lambiek een perfecte basis kan vormen om cocktails mee te maken. De fris zure toets van lambiek draagt bij aan het in evenwicht houden van de zoet-zuur balans dat in elke cocktail cruciaal is, maar gaat veel verder. Zeker door te werken met oude lambiek geef je jouw cocktail extra diepgang en complexiteit. Een vleugje brett, subtiele hout toetsen, doordrinkbaarheid, … en dat door een minimum aan alcohol toe te voegen.

Experimenteren is de boodschap, vooral omdat ieders smaak anders ligt en jouw perfecte cocktail dus niet perse de mijne is. Dat experimenteren leverde bij mij alvast volgend ideetje op :

Ingrediënten:

  • 2cl citroensap
  • 2cl frambozen puree
  • 1cl vlierbloesemsiroop
  • 12cl Oude Lambiek De Cam

Bereiding:

  • Vul een groot bordeauxglas met ijsblokjes
  • Voeg citroensap, frambozen puree en vlierbloesemsiroop toe en meng even met een roerlepel
  • Top af met de Oude Lambiek
  • Werk af met een verse framboos en een blaadje munt
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!