L’AMÈRE À BOIRE

Wist u dat het stuk Flageyplein aan het Flageygebouw eigenlijk Brouwerijstraat heet? Dat is het ultieme bewijs dat die Brusselse wijk een rijk brouwersverleden heeft. De nabijheid van de vijvers van Elsene en de Maalbeek, die de brouwerijen van water konden voorzien, is daar natuurlijk niet vreemd aan. In die buurt is nu het biercafé L’Amère à Boire gevestigd. De zaak werd opgericht door dezelfde mensen die een eind verderop achter het al even sympathieke café La Gougoutte à Pépé zitten.

De bierkaart is enorm uitgebreid. Voor ieder wat wils is hier geen valse leuze.

Het eigenzinnige en opvallende interieur is gerealiseerd door jonge lokale kunstenaars. Ook de monumentaal gesculpteerde luster valt meteen op. Hij past perfect bij het warme en gezellige geheel van hout, staal en baksteen.

Op geregelde tijdstippen organiseert het café ‘Les apéros destinataires’. Alle aanwezigen -jong en oud – krijgen papier en tekenpotloden in de pollen geduwd en kunnen onder het genot van een glas gerstenat hun creativiteit botvieren. Bier en (levens)kunst gaan hier hand in hand.

In 2018 kwam er een tweede vestiging bij net naast het station van Ukkel-Kalevoet. Erg welkom in een buurt waar goede biercafés niet legio zijn.

Belvédèrestraat 8, 1050 Elsene en Alsembergsesteenweg 1008, 1180 Ukkel

www.lamereaboire.com

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend