Bier Grand Cru
LIBERTAP
Libertap vzw streeft naar een meer vrij en dus meer gevarieerd bierassortiment in onze café’s om zodoende onze interessante, rijke biercultuur meer aan de man de kunnen brengen. Daardoor kunnen de cafés op zoek gaan naar bieren die bij verkoop hen de nodige financiele zuurstof kunnen bieden zonder verplicht te worden om bepaalde biersoorten aan te kopen tegen wurgende condities

We wensen dan ook om aan alle actoren in het bierlandschap een charter voor te leggen dat een zeer positieve impuls moet geven aan onze biercultuur op langere termijn.

VRIJHEID IS GELIJKHEID

Gedurende de laatste decennia zijn de rijkste en meest asociale spelers in onze biercultuur erin geslaagd om hun “café-kolonies” zodanig te ontginnen dat de bewoners van deze kolonies, de caféondernemers en bierliefhebbers, dreigen op een verschraald cafélandschap te worden achterlaten. De Belgische staat slaagde er tot op heden niet in deze economische ontginning en afhankelijkheid een halt toe te roepen waardoor men riskeert om ons cultureel erfgoed BIER met het badwater weg te spoelen.

SYMBOLISCH STARTDATUM

Maandag 8 juni 2020, de dag waarop de cafés, na bijna 3 maandgedwongen sluiting, terug mogen openen, leek voor LIBERTAP het momentum om hun strijdplannen voor een mee vrije biercultuur uit de doeken te doen. Een historische dag!

https://www.libertap.be