LICENCE TO KILL

Fugu & Kaishaku bier

Kogelvis is een echte delicatesse in Japan, maar het kan meteen ook je laatste maaltijd worden. De kok moet heel voorzichtig zijn om enkel de niet-giftige delen te bereiden. Het gif van een kogelvis is 1.200 keer sterker zijn dan cyanide. Fuguchefs beschouwen zichzelf tot de elite binnen de Japanse keuken. Ze moeten een opleiding van drie jaar volgen, waarna ze een test moet afleggen. Slechts een derde slaagt in die test en mag nadien kogelvis bereiden.

De wilde vis, die zich opblaast bij gevaar, wordt giftig door zijn voeding. Door het eten van bepaalde garnalen, die op hun beurt weer een specifieke soort alg eten, maakt de vis tetrodotoxine aan. Fugu wordt ook vaak uitgesproken als ‘fuku’, hetgeen geluk betekent.

De vis smaakt eerlijk gezegd wat flets, maar de spanning en kriebels in je buik maken veel goed. We pairen deze vis met het Kaishaku bier van VBDCK. Een Belgische ale gebrouwen met Japanse saké gist. Kaishaku is de stap in de rituele zelfmoord seppuku waarbij de kop wordt afgehakt … men weze gewaarschuwd. De 15% ABV helpt onze doodsangst gelukkig wat te temperen. Of deze combi nu aan te raden is op een vrijdag de dertiende, laten we in het midden.

Cover © Pixabay

Foto’s © VBDCK

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend