Bier Grand Cru
Haast en spoed is zelden goed
Lindeboom eerste officiële ‘Slow Brewer’ van Nederland
Lindeboom Bierbrouwerij is sinds 16 maart 2022 de eerste en enige bierbrouwerij van Nederland met de titel ‘Slow Brewer’. Met dit officiële keurmerk behoort deze Limburgse bierbrouwerij tot een selectief internationaal gezelschap van 30 brouwers uit Oostenrijk, Duitsland en Italië. Slow Brewers geven hun bieren de ideale tijd om rustig te rijpen. Het resultaat van dit Slow Brewing-proces is een voller aromaprofiel van de gebrouwen bieren.

In de toetsing om deze titel te bemachtigen controleert de Slow Brewing naast de kwaliteit van het bier, ook de brouwerij die het bier brouwt. Slow Brewers geven hun bieren de ideale tijd om rustig te rijpen. Uitstekende smaak en een goed geweten bij het genieten, dat is waar dit keurmerk voor staat.

Rijpe smaak

De langzame, zachte brouwmethode met gebruik van pure, natuurlijke grondstoffen levert een rijpe smaak aan de gebrouwen bieren. Naast dit positieve effect op de smaak, produceert het ook minder foezelalcohol dan bij de versnelde productieprocessen zoals die worden gebruikt in industriële massaproductie (high gravity). Gebruik van de originele wort is een voorwaarde, en er is geen sprake van een latere verdunning van het afgewerkte bier. Het resultaat van dit Slow Brewing-proces is een voller aromaprofiel van de gebrouwen bieren.

Meer dan het beste bier 
“De Lindeboom-bieren en al onze craftbieren winnen al jaren nationale en internationale prijzen. Steeds weer een pluim op het werk van onze vakbekwame brouwers”, zegt algemeen directeur Paul Joosten. “Nu met de toekenning van het keurmerk ‘Slow Brewing’ weten we ons bekrachtigd als totale bierbrouwerij en dat is hiermee ook te zien. Tijd voor kwaliteit, mooi toch!”