Yannick de Cocqueau
Luxuria
Ons wekelijks bier
Hugel is de bierfirmanaam van Koen Hugelier, gipsy brouwer bij uitstek. Hij brouwt o.a. bij brouwerij De Kazematten en bij The Brew Society, waar hij zijn ‘Zeven Zonden’ reeks maakt. Hij is nog niet helemaal rond met die zeven hoofdzonden, maar wat nu reeds uit de ketels kwam is zeker het ontdekken waard. Met zijn Invidia haalde hij al verschillende erkenningen binnen en met de zoetste aller zonden, Luxuria haalde hij zilver op de laatste editie van de Brussels Beer Challenge.

Luxuria is de zonde van de onkuisheid, de (wel)lust. Uit lust ontstaan en de lust opwekkend. Luxuria werd een stevig degustatiebier met de nodige zoetigheid, alcoholwarmte en uiteraard een onweerstaanbare zwoelheid. Eentje om zondig van te snoepen, maar af en toe eens zondigen moet toch kunnen dus geven we ons vandaag volledig over aan onze lusten. En pittig detail en om met een cliché te eindigen … het is vandaag wereld loodgietersdag …

Bier: Luxuria

Producent: Hugel (BE) bij The Brew Society (BE)
Volume: 33 cl
Alcohol Volume %: 9%
Kleur: Diep bruin met een robijnrode gloed. Deftige en vrij romige schuimkraag.
Geur/aroma: Zwoel, warm, kruidig (kruidnagel, kardemom), beetje karamel en geroosterde mout, fruitig (donker fruit).
Smaak: Volle en zoetige aanzet. Gedroogd fruit (pruimen, vijgen) en gebrande mout (chocolade, koffie). Evenwichtige kruidige toets. Frisse hopbitterheid in een lange en zwoele afdronk met een alcoholopstootje.
Foodpairing: stilton, konijn met pruimen, moelleux van chocolade