MAKE EARTH GREAT AGAIN

MEGA!

De zoveelste protestactie tegen een beslissing van die clown die momenteel de leiding heeft over een van de wereldmachten … Het is zeker niet de eerste, noch de laatste, maar zoals gewoonlijk weet BrewDog dit weer in stijl te doen.

Make Earth Great Again parafraseert een van de grootste ‘disbelievers’ die we kennen als het op klimaatverandering aankomt en vooral onze rol als mens hierin. Die inwoner van het Witte Huis heeft dan ook in naam van alle Amerikanen beslist om het klimaatakkoord van Parijs te verlaten, daar er toch geen oorzakelijk verband was tussen onze manier van leven en het klimaat en de regels die in het akkoord stonden waren niet compatibel met het doel om ‘America Great Again’ te maken. Swat, naast een bak kritiek heeft het hem nu tenminste toch een bakje (6 flesjes toch) van een heel speciaal bier opgeleverd.

Om de problematiek onder de aandacht te brengen heeft BrewDog namelijk een bier gebrouwen met rechtstreekse verwijzingen naar de opwarming van de aarde. Den Trump kreeg een doosje hiervan opgestuurd. Het bier werd gemaakt met Arctisch ijswater en de bedreigde kruipbraam die in die contreien groeit. Twee van de grootste slachtoffers van de klimaatverandering. Bovendien werd het bier vergist op een hoge temperatuur en bij de lancering uitgeschonken vanuit een opgezette ‘ijsbeertap’ … het überslachtoffer van het wegsmelten van de ijskap.

Aandacht zal het bier zeker krijgen. BrewDog weet namelijk perfect hoe ze iets moeten verkopen en als het bovendien nog eens vrij exclusief is … Of het ook de nodige aandacht voor de klimaatproblematiek zal bewerkstelligen is een andere zaak natuurlijk, maar we kunnen het alleen maar hopen. In ieder geval gaat de hele opbrengst die het bier zal genereren naar 10:10 een organisatie die zich langs alle mogelijke kanalen inzet om de klimaatsverandering tegen te gaan. Het is dus niet veel anders dan bij het drinken van een Trappist, met welke reden je het bier ook koopt of drinkt, het is sowieso voor een goed doel.

En of het, met de klimaatverandering in gedacht, nu echt verantwoord is te brouwen met Arctisch ijs en een bedreigde bes en dan het bier naar alle hoeken van de wereld te versturen, zullen we momenteel even in het midden laten. Het is een ludieke actie die aandacht vraagt voor een terechte bezorgdheid!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend