Yannick de Cocqueau
MARTHA Sexy Blond
Ons wekelijks bier
The Brew Society is een brouwersgemeenschap voor bierondernemers. Ze specialiseren zich in het aanbieden van een brouw- en botteldienst aan ambachtelijke brouwerijen, ciderproducenten en andere drankenbedrijven die capaciteit te kort komen of gewoon niet zelf over een installatie beschikken. Daarnaast bieden ze echter ook een gamma bieren aan en daarin speelt Martha de hoofdrol.

Martha Who?

Martha zou in de jaren twintig zijn geboren in Heule, nabij Kortrijk, waar ook de brouwerij gevestigd is. Ze was verzot op bier en gezien brouwen toen nog wel vaker werd gezien als een ‘keukenbezigheid’, ontwikkelde ze enkele recepten waarmee ze haar favoriete brouwsels herhaaldelijk kon maken. Dat ze er wel wat van kon en ook een goede smaak had, werd snel bewezen: Martha was bijzonder geliefd en populair. Liefde gaat nu eenmaal niet enkel door de maag maar ook door de keel. Verder was Martha best druk, een beetje gek, had ze iets wild en ruig en werd ze door de doorsnee man als best sexy beschouwd. Een beetje de ‘Malle Babbe’ van Heule als het ware. Allemaal kenmerken die ze weerspiegelde in haar bieren. Gelukkig voor ons ging haar savoir-faire niet verloren en ging de Brew Society aan de slag om drie bieren te maken naar haar imago. Bieren die gelukkig niet enkel de savoir-faire reflecteren, maar vooral ook haar savoir-vivre.

Tot daar het verhaal, het zijn vooral perfect gebrouwen en super uitgebalanceerde bieren die dus gemaakt zijn om gewoon van te genieten.

MARTHA Sexy Blond

Een sterk blond bier met een volle smaak, een verfijnd aroma en een subtiele bitterheid. Eentje om met liefde te toosten op Martha en een leuke om in huis te halen mocht je maandag van plan zijn om Valentijn te vieren.

Bier: Martha Sexy Blond

  • Brouwerij: The Brew Society (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 8% ABV
  • Kleur: Licht goudblonde kleur met een stevige witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Zuivere en frisse neus met wat mout op de achtergrond, een fruitige, gistige toets (wit steenfruit), wat kruidnagel en een vleugje grassige hop.
  • Smaak: Volmondig en rond. Zachte moutaanzet met een zoetje. Verfrissend koolzuur die het bier mooi draagt. Droogt mooi uit om uit te vloeien naar een zacht bittere afdronk met een klein alcoholopstootje.
  • Foodparing: Quiche Lorraine, Witte visfilet (natuur), Hervekaas, Crumble met appel en peer.

Martha Sexy Blond behaalde nog een gouden medaille in de felbevochte categorie ‘Strong Blond’ tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge.