Bier Grand Cru
Welcome to the Hotel Mercure,
such a lovely place!
Mercure lanceert een gamma biercocktails in samenwerking met lokale brouwerijen en zo wordt op hotel gaan nog een stuk leuker. Mercure Hotels staan al sinds jaar en dag bekend om hun culinair imago en hun verbondenheid met de lokale omgeving. Vandaag gaan ze met een eigen gamma biercocktails een stap verder in hun horecaconcept. Maar liefst elf Mercure hotels in België en Nederland hebben samen met brouwerijen uit de omgeving lokale bieren verwerkt in hippe cocktails.

Zo kan je binnenkort in Blankenberge, Roeselare, Oostende en Antwerpen genieten van een lekkere cocktail met een local touch. Vergeet dus je keuzestress tussen een cocktail of een bier en get the best of both worlds bij Mercure Hotels.

Biercocktails zijn dé nieuwe trend in bierland. Nee, we hebben het niet over de typische mazout of tango, maar over hippe cocktails. Mercure biedt zijn gasten al langer een ruim gamma aan lokale biertjes aan en wou deze bierervaring verder uitbreiden. Shanna Holthaus, Head Of Marketing Benelux bij Accor: “Biercocktails lijken op het eerste zicht misschien vreemd, maar ze zijn volgens bierkenners echt the next big thing in bierland. Mercure is een merk dat bekend staat om zijn link met lokale biertjes en we wilden nu iets nieuws en creatiefs bedenken voor onze gasten. Een biercocktail staat voor ons voor gezelligheid, lokale verbondenheid en het culinaire, elementen die belangrijk zijn voor het merk en die onze gasten verwachten in de hotels. Tijdens het shaken van de cocktails kunnen we onze gasten meer vertellen over de lokale bieren en de brouwerijen. Een heerlijk moment! En er is voor elk wat wils, van klassiekers die in een nieuw jasje zijn gestoken tot volledig nieuwe recepten.”

Cocktails met een lokale touch 

Fan van een klassieker? Pak je koffers en reis naar Blankenberge! Bij Mercure Hotel Blankenberge kan je genieten van een Kriojito, een speelse variant op de vermaarde  mojito. Bij deze klassieker wordt een andere klassieker toegevoegd: de Kriek Belle-Vue. Het fruitige kriek bier is de cherry on top – pun intended – van deze heerlijke cocktail.

Shining bright like a golden star? Dan is jouw place to be Mercure Hotel Roeselare. Hier serveren ze The Golden Bach. Deze biercocktail is perfect voor zij die graag eens fancy doen. Prosecco wordt gecombineerd met het Rodenbach bier. Het hotel geeft met deze cocktail een moderne twist aan het alom bekende roodbruine West-Vlaamse bier.

Als je zin hebt in een rollercoaster aan smaken, dan is je volgende reisbestemming Oostende. Dankzij het lokale Jus de Mer begin je je reis met een subtiel fruitig en pittige smaak met de American Jus de Mer, die een zachte bittere nasmaak achterlaat.

Zoetekauwen willen nooit meer weg bij Mercure Hotel Antwerp City Center. Geniet hier van een zoete Raspberry Beer Mojito, die het spuitwater en de suiker vervangt door Lindemans Raspberry beer. Niets beter om te bekomen van je toeristische ontdekkingen in de prachtige Antwerpse binnenstad dan met deze verfrissende variant van de klassieke mojito.

Mercure is trots op zijn verbondenheid met de lokale omgeving. Deze biercocktails zijn een volgende stap om deze band te versterken. Na een biercocktail als aperitief hebben de Mercure hotels nog een rijkelijk aanbod aan lokale gerechten om van te genieten zodat je helemaal in de local vibe blijft. Heb je alle biercocktails in België geproefd? Geen paniek, er zijn nog tal van anderen te ontdekken in de andere Mercure Hotels in België en Nederland!

Ook in Nederland

Als je in Amsterdam bent, kan je er niet omheen. Heineken is hét Nederlandse bier. In het Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District heb je vanaf nu ook de kans om dit bekende bier in een cocktail te proeven. De Biergarita doet denken aan een Margarita, een licht zurige verfrissende klassieke cocktail. Nip van je cocktail terwijl je uitkijkt op de prachtige kanalen van Amsterdam.

Op en top uniek? Dat is de Campbierie. Het bittere van een Campiri wordt gecombineerd met het unieke, lokale Ijwit bier. Ijwit is een geliefd bier onder toeristen en Amsterdammers dat een smakenpalet van verschillende kruiden en citrus brengt. Geïntrigeerd? Rep je dan naar het Mercure Hotel Amsterdam City.

Damn, Amsterdam! Ben jij ook zo verwonderd door alle verrassingen die je in Amsterdam vindt? Dan is de Amsterdamned de ideale biercocktail voor jou. Deze cocktail is makkelijk aan te passen met verschillende lokale Nederlandse bieren. Zij die op vakantie graag flexibele opties hebben, zitten in dat geval goed bij Mercure Hotel Amsterdam West.

In het Mercure Hotel Den Haag Central wordt je cocktail gemaakt met ingrediënten die recht uit hun eigen Green House komen. Deze Dutch Tale cocktail is voor de likeurliefhebbers onder ons. Van Kleef jenever wordt gecombineerd met Kompaan Kameraad. Deze cocktail is exact wat je nodig hebt na een dag kuieren door Den Haag: heerlijk verfrissend met een bittere nasmaak.

Niets boven Groningen, maar ook niets boven de Biergarita 1717. Je kan nooit genoeg alcohol hebben, dachten ze bij Mercure Hotel Groningen Martiniplaza: deze biercocktail bestaat uit 3 verschillende alcohol soorten. Naast tequila en cointreau vind je hier het witte Martinus 1717 bier in terug. Het bier is een zomers biertje dat de perfecte toevoeging is aan deze cocktail.

Het oog wilt ook wat. Mercure Hotel Tilburg Centrum heeft daar dan ook de perfecte biercocktail voor. The White Monk is niet alleen een plezier voor de smaakpapillen, maar ook een streling voor het oog. De honinggele biercocktail smaakt licht zurig en fruitig met een kleine toets van peper en kruidnagel. Deze smaak komt naar voren dankzij La Trappe Witte Trappist.

De Summer Punt is voor de ‘originals’. Mercure Hotel Zwolle gebruikt voor hun cocktail PUNT. bier. PUNT. bevat enkel de 4 traditionele bieringrediënten: water, mout, hop en gist. Dit bier heeft een zoete en pittige citrus smaak die het bittere van de Aperol en het zure van het citroensap perfect complementeert. Deze biercocktail is een prachtige afsluiter van een zwoele zomerdag. PUNT. aan de lijn.

You can check out any time you like, But you can never leave!

Cover © Bart Van der Perre