Bier Grand Cru
Modeste Antwerps Biercafé
op 25 verschillende locaties
Bierliefhebbers kunnen tijdens het weekend van 2 en 3 oktober hun hart ophalen in de Antwerpse binnenstad. Want dan is er opnieuw het Modeste Bier Festival. Dit jaar geen groots event op één locatie, maar wél op meerdere locaties. De naam verandert voor de gelegenheid in ‘Modeste Antwerps BierCafé’. Want tijdens het eerste weekend van oktober proef je in vijfentwintig verschillende cafés verspreid over Antwerpen bekende (en minder bekende) lokale bieren. Eén van die locaties is Stadsbrouwerij De Koninck. Niet onlogisch, want het bierfestival is een eerbetoon aan Modeste Van den Bogaert, die vlak na de Tweede Wereldoorlog bij Brouwerij De Koninck terecht kwam en deze meer dan 50 jaar met hart en ziel leidde. Op 3 oktober vindt op de brouwerij trouwens ook de ‘Spéciale Belge’-wedstrijd plaats, waarbij een vakjury uit acht lokale bieren hun favoriet kiest.

Als liefhebber van een smakelijk, vakkundig gebrouwen speciaalbier, is het elk jaar opnieuw uitkijken (en watertanden) naar Modeste Bier Festival. Voor de tweede keer op rij wordt ‘Modeste Bier Festival’ een ‘Modeste Antwerps BierCafé’, waarbij het festival wordt uitgerold over heel Antwerpen. Op 2 en 3 oktober maak je kennis met verschillende lokale bieren op 25 verschillende plekken in de stad. Het bierfestival is een eerbetoon aan Modeste Van den Bogaert, die vlak na de Tweede Wereldoorlog bij brouwerij De Koninck terecht kwam en deze meer dan 50 jaar met hart en ziel leidde. ‘Modeste’ betekent bescheiden en daarom zijn het de kleine Belgische brouwers die tijdens het festival de kans krijgen om hun bieren voor te stellen.

Stadsbrouwerij De Koninck
In vijfentwintig locaties in de Antwerpse binnenstad zal je bekende (en iets minder bekende) lokale bieren kunnen proeven. Eén van die locaties is Stadsbrouwerij De Koninck. Je proeft er verschillende bieren in de bar of op het terras en wie wil, kan de Stadsbrouwerij ontdekken tijdens een interactieve tour. Bovendien kan je je tijdens het Modeste Antwerps BierCafé-weekend ook inschrijven voor de ‘intieme’ proefsessies in de ‘Brewer’s Cave’. Bollekesbrouwer Sven Dekleermaeker laat je daar kennismaken met verschillende bieren. Op zondag 3 oktober is er de Spéciale Belge wedstrijd op de site van De Koninck. Een vakjury proeft, bespreekt en jureert acht verschillende lokale bieren.

PRAKTISCH
Modeste Antwerps BierCafé – 2 & 3 oktober
Locatie: verschillende cafés in Antwerpen. De lijst met deelnemende cafés en brouwerijen vind je hier: www.modestebierfestival.be