Luc De Raedemaeker
Modeste BierCafé
Een hartverwarmend Antwerps initiatief
Stellen dat de horeca het moeilijk heeft is een open deur intrappen en met grote groepen samen komen is ook niet evident in deze tijden van pest & covid, dus komt het Antwerps BierCollege (ABC) met een opmerkelijk initiatief op de proppen. "Door de coronacrisis werd het jaarlijkse Modeste Bier Festival, dat normaal voor de tiende keer op rij zou plaatsvinden, afgelast. We kwamen op het idee het geheel te spreiden over diverse locaties en deden daarom beroep op de Antwerpse horeca", aldus ABC voorzitter Hans Bombeke.

Heel wat cafés reageerden razend enthousiast. Hoe zou jezelf zijn? De deelnemende zaken hosten op die dagen elk een (lokale) brouwer. Op zondag veranderen de brouwers van locatie zodat ze voor een andere groep liefhebbers komen te staan. Tijdens afgesproken tijdstippen zijn de brouwers zelf aanwezig en is een ‘meet & great’ mogelijk.

De bieren worden geschonken in ABC proefglaasjes.

“Het Antwerps BierCollege is er van overtuigd de bierliefhebbers op deze manier een mooi alternatief te bieden voor het MBF, en hen de kans te geven kennis te maken met tal van lokale, kleine of nieuwe brouwerijen en hun bieren” aldus de immer sympathieke ABC voorzitter.

De lijst van deelnemende cafés en brouwerijen zal beschikbaar zijn op www.modestebierfestival.be