Bier Grand Cru
Een ’tricolore’ Mont Blanc
Brouwerij Duvel Moortgat neemt Franse Brasserie du Mont Blanc over
De Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat zet zijn internationale expansie verder en bundelt haar krachten met het Franse Brasserie du Mont Blanc, een van de grootste ambachtelijke brouwerijen van Frankrijk. De bieren van Duvel Moortgat zijn al geruime tijd beschikbaar in Frankrijk en met de overname breidt het bedrijf dat assortiment nog verder uit. Met veel respect voor de bieren en tradities, zullen Duvel Moortgat en Brasserie du Mont Blanc in de toekomst samenwerken.

Duvel Moortgat is een Belgisch familiebedrijf met verschillende brouwerijen in Europa, de Verenigde Staten en China. Alle brouwerijen zijn verbonden door hun focus op kwaliteit en gedeelde passie en respect voor het vak. De samenwerkingen met de verschillende brouwerijen tonen aan dat Duvel Moortgat veel belang hecht aan de tradities en sterke identiteit van elke brouwerij en de consument en bieren steeds centraal zet. Nu verwelkomt Duvel Moortgat een nieuwe brouwerij in de familie.

Brasserie Du Mont Blanc werd opgericht in 1821, maar de brouwerij die het bier destijds brouwde, stopte haar activiteiten in 1966. In 1999 besloot Sylvain Chiron, de huidige eigenaar, het merk nieuw leven in te blazen. Sylvain en Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat, zijn geen onbekenden voor elkaar. Het was de nonkel van Michel Moortgat die Sylvain hielp met de opstart meer dan twintig jaar geleden. Michel en Sylvain bleven in contact en besloten uiteindelijk om de krachten te bundelen.

We delen dezelfde waarden en zijn er beiden sterk van overtuigd dat kwaliteit, passie en innovatie de beste basis vormen voor een succesvolle samenwerking,’ zegt Michel Moortgat. ‘Brasserie du Mont Blanc heeft fantastische bieren in haar gamma en ze zijn een mooie aanvulling op ons bestaande aanbod. We willen onze jarenlange ervaring in de sector dan ook inzetten om ervoor te zorgen dat de bieren door een nog breder publiek gedronken kunnen worden.’

Sylvain Chiron blijft aandeelhouder en zal als oprichter betrokken blijven bij de brouwerij. Hij kijkt dan ook enthousiast naar de toekomst. ‘De samenwerking met Duvel Moortgat was om verschillende redenen een evidente keuze. Het is niet enkel een krachtig en solide bedrijf, maar het is ook een familiebedrijf met menselijke waarden die vergelijkbaar zijn met de onze. Het is een familie van brouwerijen die elk een grote autonomie behouden en ik ben er van overtuigd dat Brasserie du Mont Blanc haar ziel zal behouden, stevig geworteld blijft midden in de bergen en zich vooral kan blijven concentreren op het essentiële: wat er in de fles zit,’ vult Sylvain aan.

Brasserie Du Mont Blanc kent al vele jaren een steile opmars en is uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde brouwerijen van Frankrijk. De brouwerij dankt niet enkel haar naam aan de ligging vlakbij de Mont Blanc, ook alle bieren worden gebrouwen met het gletsjerwater, dat garant staat voor een natuurlijke zuiverheid van het hoogste niveau. Die rigoureuze focus op kwaliteit legt de brouwerij dan ook geen windeieren.Verschillende bieren uit het gamma ontvingen de afgelopen jaren prestigieuze onderscheidingen op zowel de Brussels Beer Challenge als op de France Biére Challenge.