NATIONAL HOT DOG DAY

Gisteren was het onze Nationale Feestdag en genoten we van een vrije dag. Vandaag is het ‘National Hotdog Day’ in de USA. De Amerikanen verorberen jaarlijks ongeveer 2 miljard stuks, waarvan 150 miljoen op ‘Independance Day’. Waar de naam hot dog vandaag komt, weet niemand. Al is de discussie even intens als die over het al of niet bestaan van UFO’s. Feit is dat Duitse immigranten al sinds 1860 broodjes met warme worstjes ertussen verkochten op de pier van het New Yorkse Coney Island.

Wij Belgen lusten natuurlijk ook graag een hot dog en zeker in combinatie met een glas gerstenat. Persoonlijk verkies ik een Duvel bij mijn hot dog. Het bier is krachtig genoeg om de smeuïge worst aan te kunnen. De carbonatie rekent af met het vet. De moutstructuur van de Duvel vind aansluiting bij het broodje. Het bier is sterk genoeg om de mosterd (die ik overvloedig gebruik) weerwerk te bieden.

Moest je in New York vertoeven, dan raad ik de ‘Sweet Action Pale Ale’ van ‘Sixpoint Brewery’ aan.

Je kunt van deze eenvoudige snack natuurlijk ook meer ingewikkelde en gesofisticeerde varianten willen maken en dan is er naargelang het ‘beleg’ telkens een verschillend bier mogelijk, maar wou houden het graag eenvoudig. We hebben trouwens vanop de zijlijn gezien dat je zelfs op die malse worstjes en broodjes je tanden kunt stuk bijten … vraag maar aan Jeroen Meus … keep it simpel, het plezier is er niet minder om.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend