NESSIE

Hoppy Ness

We weten allemaal dat het monster van Loch Ness bestaat en dat het zich schuilhoudt in de duisternis van Loch Ness in de Highlands. Het is echt niet zomaar een verhaal. Nessie bestaat echt, en er zijn meer dan 1.000 waarnemingen van ooggetuigen en ongelofelijk veel bewijs. Op deze dag in 565 werd het Monster van Loch Ness voor het eerst gespot.

De Ierse priester Sint-Columba zag een reusachtig wezen verschijnen aan de oevers van het Schotse meer. Volgens de eeuwenoude legende viel het ‘duivels beest uit het Loch Ness’ een Keltische man aan. Sint-Columba schoot de man onmiddellijk te hulp en beval het monster in naam van God terug te keren naar het meer. De echte gekte rondom Nessie ontstond echter pas in de twintigste eeuw. In het jaar 1933, bereikte het aantal officiële waarnemingen een absoluut hoogtepunt en kwam het monster van Loch Ness wereldwijd op de voorpagina’s te staan. De echtgenote van de hoteleigenaar John MacKay was de eerste, de daaropvolgende maanden deden nog meer getuigen hun verhaal. Op 22 juli 1933 kruiste het monster het pad van George Spicer en diens vrouw. Het paar keerde terug van een vakantie in Londen, toen plots een gigantisch dier voor hun wagen opdook. Het dier stak de straat over en verdween nadien razendsnel in het meer. Sindsdien zijn er ontelbare waarnemingen geweest.

Kosten noch moeite werden gespaard in de zoektocht naar een hard bewijs. Het hele meer werd grondig afgespeurd met geavanceerde radarapparatuur, sonars, duikboten, onderwatercamera’s en duikers. Eind jaren tachtig werd de expeditie opgedoekt, omdat het onderzoek bitter weinig opleverde.

Of Nessie nu  fake is of niet wij vieren deze heugelijke dag met een glas ‘Hoppy Ness’ van de Schotse Loch Ness Brewery.

  • Bier: Hoppy Ness
  • Brouwerij : Loch Ness Brewery (UK)
  • Alcohol Volume % : 5,0%
  • Kleur : Licht goudblond. Romige, volle schuimkraag.
  • Geur / aroma’s : Hinten van hop. Harsig en een vleugje citrus.
  • Smaak : Fris en monter, een zoete moutaanzet gevolgd door hinten van hop en citrus. Frisse hoppige afdronk.
  • Foodpairing: Gerookte Schotse zalm met citroencrème, Lorne sausage, Scotch pie.

PS: We believe in Nessie!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!