NIET TE MISSEN CAFÉ’S IN 2020

Heb je het voornemen om in 2020 wat beter voor jezelf te zorgen? Aangezien je spaarboekje toch niets opbrengt, kan je beter je zuurverdiende centen uitgeven op café en tegelijk je sociaal leven een boots geven. Bevorderlijk voor jouw mentale gezondheid en bovendien veel goedkoper dan een bezoek aan een psycholoog. De redactie van Bier Grand Cru deelt met plezier zijn lieveling adresjes met jullie.

Joost Houtman ‘Den Engel’ : Door en door Antwerps. Koning, keizer, admiraal, een Bolleke drinken doen ze er allemaal. Of hoe tl-lampen de goegemeente toch kunnen laten stralen!

Grote Markt 3, 2000 Antwerpen – www.cafedenengel.be

Bert Kruismans ‘Hof den Tuitelaer’ : Een uitgebreide bierkaart, altijd leuk gezelschap, fijne concerten, schitterende tuin en….. ik kan er te voet naar toe!

Putstraat 15, 9310 Meldert – www.hofdentuitelaar.be

Fedor Vogel ‘Café Restaurant Brouwerij de Beyerd’: Authentiek café met een uitmuntend bieraanbod én eigen huisbrouwerij. Een fijne kleine kaart in het café en een smakelijk bierspijsrestaurant ernaast. En bovenal prima gastheerschap door de verschillende generaties De Jong.

Boschstraat 26,  4811GH Breda (Nederland)- http://www.beyerd.nl

Elise Vandoninck ‘De Smoutpot’ : De setting is iconisch, tussen de weilanden en de koeien in Zwijndrecht, met op de achtergrond de dreigende aanwezigheid van de haven van Antwerpen. Heeft ook een grote tuin, waar de barbecue af en toe aangaat.

De Smoutpot 50, 2070 Zwijndrecht – www.facebook.com/desmoutpot

Axel Cleenewerck ‘Beer Bar’: Tijdens mijn studenten jaren in Louvain-la-Neuve, bestonden er geen echte bierbars. Maar geen probleem, de tijden zijn veranderd! De jonge en minder jonge mensen kunnen hier zeker mooie bierontdekkingen doen, inclusief advies.

Grand-Rue 5, 1348 Louvain-la-Neuve – www.beer-bar.be

Thomas Costenoble ‘Palais du Houblon’: Een schitterende zaak in het centrum van Nijvel met een uitmuntende selectie en een ‘state of the art’ service.

Place Albert 1er 13, 1400 Nivelles – www.lepalaisduhoublon.com

Christa Van Hasselt ‘De Vangant’:Vanaf dat je één voet binnenzet in deze typische bruine kroeg heb je meteen het gevoel dat niets moet, maar alles mag.

Reyndersstraat 25, 2000 Antwerpen – http://www.devagant.be/cafe

Yannick de Cocqueau ‘De Zandvlooi’ : Een Orval ambassadeur aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Gezellig, volks eetcafé met een ruime bierkaart, streekgerechten en een vriendelijke bediening. Ideaal na een wandeling in het Lozerbos.

Passionistenstraat 48 9770 Kruisem – www.dezandvlooi.be

Gilbert Declos ‘BrewDog Brussels’ : Gezelligheid troef, legio stopcontacten, gratis proevertjes en – last but not least – spectaculair lekkere surprises zoals een bier met mango, ui en azijn of een burger met chorizo, black pudding en blauwschimmelkaas.

Putterie 20, 1000 Brussel – www.brewdog.com/bars/global/brewdog-brussels

Bart Van der Perre ‘Café Mombasa’ : Mooie bierkaart, altijd ambiance en ook in de winter is het terras open.

Moorkensplein 37, 2140 Antwerpen – www.cafemombasa.be

Luc De Raedemaeker ‘De Monk’: Ik heb last van l’embarras du choix’. Er zijn heel veel goede cafés. Kiezen is altijd verliezen, maar ik ga voor deze Brusselse topzaak: bier, ambiance en goede pistolets.

Sint-Katelijnestraat 42, 1000 Brussel – www.monk.be

Cover & Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend