Bier Grand Cru
Deelnemende brouwerijen aan NL BIerproeffestival bekend
Van 11 tot en met 13 mei aanstaande vindt in Den Haag het 10e NL Bierproeffestival plaats. Met het festival gaat de Week van het Nederlandse Bier van start. Aan deze jubileumeditie neemt het record aantal van 42 brouwerijen deel.

Voor 10 brouwerijen is het de eerste keer dat ze gaan deelnemen. Onder de deelnemende brouwerijen zijn alle leden van Nederlandse Brouwers en vele leden van CRAFT. De brouwerijen komen uit heel Nederland: van Texel tot Gulpen. Op het driedaagse festival valt voor de bierliefhebbers heel veel te genieten. Naar verwachting zijn tijdens het festival meer dan 250 verschillende bieren te proeven.

De volgende brouwerijen zijn op het festival te vinden: Alfa Brouwerij, BE+ER Bierbrouwers, Bierbrouwerij Borne, Brand Bierbrouwerij, Brouwerij Avereest, Brouwerij De Werf, Brouwerij Maallust, Brouwerij Oudaen, Brouwerij ’t IJ, Budelse Brouwerij, Gulpener Bierbrouwerij, Crooked Spider, Dare to Drink Different, DAVO, De Leckere, De Leckere, De Molen, De Prael, Eiber Bier, Fightstreet Brewery, Fruity Monkey Beer, Gallivant Brewery, Hertog Jan, Jopen, K.E.G.S., Kompaan Dutch Craft Beer Company, Koninklijke Grolsch, La Trappe, Lowlander Beer, Lindeboom Brouwerij, Maris Lager, PopHop, Rauw Brouwers, Stadhaven Brouwerij, Stadsbrouwerij Argentum, Texelse Bierbrouwerij, Two Chefs Brewing, Uiltje Brewing Co, VandeStreek Bier, Vet & Lazy Brouwerij,  Wispe Brouwerij en X-brewing.

Naast veel te proeven valt er ook veel te ontdekken tijdens het festival. De biersommeliers van StiBON geven masterclasses en rondleiding en helpen je verrassende bieren te ontdekken. Internationaal biersommelier en kok Arvid Bergstrom helpt je verrassende bier en eten combinaties te ontdekken

Cover © Week van het Nederlandse Bier