NUTS

Nootjes zijn met lengte voorsprong de populairste borrelhapjes ter wereld. Bier is de lievelingsdrank van de mensheid. De match ligt voor de hand. Volgens het standaardwerk van Harold MCGee “Over eten en koken” zijn noten eetbare zaden in een harde dop. In de Lage Landen eten we vooral de industriële borrelnootjes van een gekend Nederlands merk bij ons bier.

De kwaliteit van ons bier gaat echter met rassen schreden vooruit en we worden hoe langer hoe meer verwend. Maar hoe zit het met de nootjes die we bij ons bier smikkelen? Als we voor topkwaliteit gaan komen we al snel terecht in Japan.  Angry Woman “The Peanut” is, gemaakt van 100% Organic peanuts, zonder conserveermiddelen en kunstmatige kleurstoffen en zijn bovendien glutenvrij en veganistisch.

De smaak is uitdagend en heet met een bijzonder zuivere smaak van pindanoten. The Peanut noemt zichzelf “best friend of beer”. De match ligt ook voor de hand. Het zoute pikante en olieachtige van de noot dient geblust te worden door de frisse kracht van een glas bier. De klassieker der klassiekers, een licht hoppige en moutige pils, doet wat het moet doen. Voor de pyromanen onder ons, een hoppige IPA wakkert het vuur in onze mond verder aan. Voor diegenen die zich aangetrokken voelen tot de “dark side of the force”, een krachtige Russian Imperial stout is top. De machtige gebrande tonen en het volle mondgevoel doen de noten alle eer aan. Hé, once you go black, you never go back.

Voor echte snoepers, die van meerdere walletjes eten. Angry Woman heeft ook een Dark Side, gekarameliseerde kruidige noten verpakt in jasje van pure Columbiaanse chocolade. Een aanrader bij whisky.

Alle informatie is te vinden op de webstek, er staan zelfs recepten op.

https://www.angrywoman.jp
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend