Bier Grand Cru
Onder vrienden
Bier & food box
Coronacrisis legt horeca lam? Niets is minder waar. Neem nu de Brusselse restaurants Humphrey [chez PIAS] en Rouge Tomate en Nanobrasserie L’Ermitage in Anderlecht. Hun 3 Amigos Box – propvol exquise voorgerechten, hoofgerechten, desserts en bieren – doet je de Covid-ellende even helemaal vergeten.

Chefs Glen Ramaekers en Alex Joseph, respectievelijk Filipijns Belg en ingeweken Amerikaan, steken genereus van wal met grijze noordzeegarnalen met mayonaise van gerookte hop, een assortiment van huisgemaakte kroketten, pralines van foie gras en droge worstjes.

Dat smaakt naar meer. Tartaar van hert, sint-jakobsvruchten met zoete aardappelen, gebraiseerde varkenswangetjes met gegratineerd witloof, frietjes van truffel en een slaatje van groenten uit de moestuin van Humphrey in Rijmenam zijn stuk voor stuk verrukkelijke creaties.

Om in schoonheid af te ronden stopten Ramaekers en Joseph nog huisgemaakte wafels met hemelse dips als witte chocolademousse en kersenmousse en appeltaart in de box. Die is nota bene voorzien van een praktische handleiding en zelfs een playlist met Belgische klassiekers van grote kanonnen als Arno, Jacques Brel, Technotronic, Triggerfinger en… Confetti’s

Alsof een mens daar nog niet gelukkig genoeg van wordt, zorgen de bevriende brouwers van l’Ermitage voor drie voortreffelijke bieren om al dat lekkers te bespoelen. De nu al iconische pale ale La Lanterne is een gedroomd aperitief en vormt bovendien een meer dan geslaagde combinatie met garnalen en foie gras.

Een verse batch van white IPA Chute Libre ontpopt zich als voortreffelijke gezelschap van sint-jakobsvruchten en desserts.

En bij wijze van aangename kennismaking is er ook nog Une Saison En Enfer. Deze loepzuivere gedryhopte saison, die met gerst, tarwe en spelt en slechts een hopsoort (Citra) werd gebrouwen, is nog maar enkele weken op de markt. De pairing met de kroketten, het hert en het varkensvlees is gelijk om in te kaderen.

Nee, we kunnen ons met de beste wil van de wereld niet herinneren dat we ooit meer hebben genoten van een maaltijd in een doos.

Meer info en menu van de volgende edities op de website van Humphrey