Yannick de Cocqueau
Ontvangst certificaat UNESCO
Oproep aan elke Belg om mee te vieren op 19 mei!
Op 30 november 2016 werd de Belgische biercultuur officieel tot Immaterieel Cultureel Erfgoed uitgeroepen door UNESCO. De officiële overhandiging van het certificaat van UNESCO vindt plaats in het stadhuis in Brussel op 19 mei om 17.30u. De Belgische biercultuur is dan onomstotelijk Immaterieel Cultureel Erfgoed! Een Belg toont niet snel zijn trots, maar vandaag maken we een uitzondering!

Hopelijk weet jij al langer dat onze biercultuur echt wel speciaal is en het statuut van ‘erfgoed’ waardig. Hopelijk heb je ook niet tot vandaag zitten wachten om die cultuur te beleven en er volop van te genieten. Maar vandaag vragen de Belgische Brouwers en de VLAM om dit ook eens aan de grote klok te hangen, onze natuurlijke bescheidenheid even te laten varen en massaal te klinken op de ‘formalisering’ van deze erkenning! Grijp dus gerust naar een heerlijk glas vloeibaar erfgoed en deel dit gebaar naar believen via alle mogelijke kanalen met #fieroponsbier Meer info vind je op de campagnewebsite.

Ook de Horeca, een essentieel onderdeel van onze biercultuur, doet uiteraard mee. Je erkent de deelnemende zaken aan volgend certificaat:

Certificaat