Yannick de Cocqueau
Onze Super Hero
tijdens Tournée Minérale : Sponge BOB !
Ideaal zo in volle Tournée Minérale, zo'n 'Sponge BOB, nul op'? Had je gedacht... De beste kok van de maritieme wereld is een echte levensgenieter. Hij weet wat goed is en heeft geen betuttelende vinger nodig om te weten wanneer hij wel een pintje kan drinken of één van zijn overheerlijke burgers kan binnen gooien. Overdaad schaadt, dat weet hij zelf ook wel maar ook geweten is dat 'genieten mag' ... waarom leven we anders? En eerlijk ... onze 'super hero' van vandaag is een best goed absorberend sponsje.

Sponge Bob, de schattige spons is in de onderzeese wereld een absolute ster. Van heinde en ver zakken ze af naar restaurant The Krusty Krab om van de kookkunsten van deze meesterkok te genieten. Hij maakt de beste burgers van de zeebodem en net als wij weet hij als geen ander dat ‘Beer & Burgers’ een match made in heaven is, een concept dat zich niet meer hoeft te bewijzen. Bij elke burger valt steeds een perfect passend bier te vinden om van een 1+1=3 ervaring te genieten. Nu waren wij uiteraard geïnteresseerd in wat onze BOB zoal graag drinkt en waar zijn voorkeur dus naar uit zou gaan als hij zijn kaart samen stelt.

De Scheldebrouwerij verwierf een speciale plaats in zijn sponshartje. Een Zeezuiper, Standgaper of een Oesterstout lust hij wel maar de absolute favoriet is toch de Krab … hij moet toch een beetje zorgen dat hij op een goed blaadje blijft staan bij zijn baas Eugene H. Krabs. Een niet te zwaar maar karaktervol, fris bitter bier met een zachte moutige ondertoon. Een lichte begeleider om het hoofd helder te houden in de keuken, maar ook super bij zo’n ‘beacon’ burger met wat honingmosterd … Al durft hij bij die laatste ook wel eens voor een Ouwen Duiker te kiezen. Een gelijkaardige combo van frisse hopbitters en zacht geroosterde mouten maar met iets meer alcohol en dus volmondigheid. Het doet het sappig gebakken rundsvlees nog mooier uitkomen. Uitverkoren combo voor als hij met Octo Tentakel die in al zijn bescheidenheid gelooft dat ze hem op het etiket hebben opgenomen.

 

Als Bob zin heeft in een tripel grijpt hij naar een Jus de Mer Blond. Een fruitig en mooi gehopt blondje die hij bij voorkeur combineert met zijn zalm-ricotta burger.

Sponge Bob is echter hoofdzakelijk een gezelschapsdrinker. Afhankelijk van zijn mededrinker plast hij met plezier zijn bierkeuze aan om de zaken eenvoudig te houden. Zo drinkt hij samen met Patrick Ster zijn Stella en laat Gerrit, zijn huisslak hem nog eens de geneugten van een lekkere Caracole herontdekken.

En dan zijn ‘péché mignon’ … als hij echt eens wil relaxen en zichzelf verwennen … dan duikt hij de kelder in om nog eens aan die voorraad ‘Mussels in Brussels’ te zitten. Een zalige, diepe Imperial Stout met een volle ziltige toets afkomstig van de toevoeging van … mosselen. Puur genieten en hij kan ‘Poseidon’ niet genoeg bedanken dat hij er nog wel wat op de kop heeft kunnen tikken alvorens het (tijdelijk) uitverkocht was …