Bier Grand Cru
Open Bottelarijdag
Bij Het Anker
Zondag 7 oktober is het weer Open Bedrijvendag en dan valt wel altijd iets speciaals mee te pikken. Wie nog nooit een bottelarij in volle werking heeft gezien, stelt de GPS maar best meteen in op Mechelen.

Het Anker doet namelijk weer mee maar de focus ligt nu eens elders … In de Mechelse stadsbrouwerij en de nabijgelegen stokerij is het als het ware alle dagen Open Bedrijvendag, maar bij deze editie mag je uitzonderlijk in levende lijve een kijkje nemen achter de schermen van de bottelarij en het distributiecentrum aan industriepark Mechelen-Noord. Met een Gouden Carolus tankwagen van Belgische makelij wordt er telkens 31.000 liter bier van de brouwerij naar de bottelarij gebracht, waar het bier wordt afgevuld aan 12.000 flesjes per uur! Een razende stroom flesjes, een hels kabaal en vooral een indrukwekkende voorstelling.

Bottelen

Met Open Bedrijvendag is de bottelarij volledig operationeel én open voor publiek. Gezien de geldende veiligheidsmaatregelen in dit soort omgeving is dat toch vrij uniek. Grijp dus je kans en ontdek van op de eerste rij hoe bier wordt afgevuld en de flesjes worden gesloten, gewassen, geëtiketteerd, in bakken gestoken en vervoerd naar de warme kamer voor de hergisting. Je krijgt ook te zien hoe de vaten worden gevuld en gestapeld door een futuristische robotarm.

Die dag wordt een hele interactieve route ingelegd langs dewelke je het hele proces ontdekt met woord en uitleg. De jongsten kunnen deelnemen aan een kinderzoektocht doorheen het parcours, waarmee ze op het einde een leuke prijs verdienen. Daarnaast wordt nog gezorgd voor een streepje muziek, kinderanimatie, een hapje en een drankje, … zodat het zeker een geslaagde dag wordt.

En eenmaal in Mechelen, blijf er wat ‘plakken’ want ook de stad zelf is echt gezellig en meer dan de moeite waard! Er zit niet enkel ‘leven in de bottelarij’ maar ook in de brouwerij en de hele stad. Neem anders even een kijkje op de site van Toerisme Mechelen, dan ben je meteen mee.

© Visit Mechelen

© Visit Mechelen

Djmvq9_XcAMdBC7