Yannick de Cocqueau
Open Brouwerijen en Wijngaarden!
Dit weekend in heel Wallonië
Open Bedrijvendag, Open Monumentendag, Open Wervendag, ... dat kennen we al goed genoeg, maar nu komt er een veel lekkerdere variante! In het kader van het themajaar 'Smullen in Wallonië' worden de 1ste Open brouwerij- en wijngaarddagen georganiseerd op 17 en 18 juni. Zo krijg je de unieke kans om eens achter de schermen te gaan kijken bij heel wat producenten van wijn en bier die doorgaans enkel hun deuren openen voor groepen en op reservatie.

TopBanner

Het zijn de deuren van maar liefst 12 wijngaarden en 28 brouwerijen die komend weekend wagenwijd open staan. Zo krijg je een blik achter de schermen van één van de meest bruisende sectoren van het land. Ambachtslieden vertellen je alles over hun passie en laten je uiteraard ook proeven van de vruchten die ze er uit plukken. Wijn of bier … iets dat we meestal als een ‘keuze’ zien. Voor deze keer hoeft het niet, je krijgt beide aangeboden. Enige dat je wel nog goed moet uitkiezen, is een BOB!

Oenoloog, zytholoog, liefhebber van wijn en/of bier, levensgenieter, nieuwsgierige geest, … wat maakt het uit. Kom gewoon genieten van de verhalen en realisaties van die mannen en vrouwen dankzij wie onze glazen gevuld geraken met pareltjes.

Er zijn op de meeste locaties ook animaties en allerlei activiteiten. Ook de kleintjes worden niet vergeten.

De brochure met het volledige programma vind je hier.

Knipsel