Bier Grand Cru
Opening Brouwerij De Bock in Beveren
Onder een brandend zonnetje opende zaterdagmiddag Brouwerij De Bock zijn deuren. Tijdens een feestelijke receptie zorgde Burgemeester Marc Van de Vijver voor de officiële inhuldiging. Zo neemt brouwingenieur Pieter De Bock een volgende stap in zijn Bevers bierverhaal. Dat begon in 2015 met de lancering van ambachtelijk speciaalbier Remi Blond. Niet enkel de ontwikkeling van nieuwe lokale bieren staat op zijn programma. Brouwerij De Bock organiseert vanaf nu ook bierdegustaties in het eigen proeflokaal.

In geen tijd is het ambachtelijk speciaalbier Remi Blond van de Beverse brouwingenieur Pieter De Bock uitgegroeid tot een geliefd streekproduct. Intussen lanceert hij met Den Engel IPA een tweede creatie. De opening van Brouwerij De Bock – een microbrouwerij en degustatieruimte – vormt het volgende hoofdstuk in dit Bevers bierverhaal.

De bieren van Pieter De Bock vallen in de smaak. Zoveel is zeker. Als hoofdbrouwer en productiemanager bij Brouwerij Anders! ontwikkelt hij jaarlijks tientallen bieren voor binnen- en buitenland. Verschillende van zijn recepten winnen medailles op internationale bierfestivals. Continu reist hij de wereld rond om nieuwe brouwtrends te spotten. Maar ook zijn passie kent geen grenzen. Daarom opent hij een eigen microbrouwerij in zijn thuisgemeente Beveren. Pieter zal er zich toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe lokale bieren en het organiseren van degustatie avonden. Naast een volautomatische brouwinstallatie met capaciteit van 2 x 100 liter, bestaat de ruimte uit een proeflokaal met plaats tot 20 personen.

Een lokaal verhaal

Het stijgend succes van speciaalbieren geeft Brouwerij De Bock wind de zeilen. Maar consumenten hechten ook steeds meer belang aan de herkomst van hun bier. Er is opnieuw interesse in lokale bieren. Die hebben doorgaans een ambachtelijk karakter, wat de smaak en kwaliteit ten goede komt. “Ik wil mensen terug in contact brengen met de fantastische lokale biercultuur, die zo typerend is voor ons land. Niet alleen door het ontwikkelen van nieuwe Beverse bieren, maar ook door het organiseren van bierdegustaties.” Op regelmatige basis zal Pieter bierproefavonden inrichten voor particulieren. Op verzoek doet hij dat ook voor privégroepen. Afwisselende thema’s zorgen voor variatie in het aanbod. Schrijf je in voor een proeverij van Wase streekbieren, trappisten of IPA’s. Waarom zelfs niet Geuze of stout? Als smaakexpert en productspecialist kan Pieter putten uit zijn uitgebreide professionele ervaring. Met een natuurlijke flair en enthousiasme slaagt hij er moeiteloos in om zijn passie op een toegankelijke wijze over te brengen. Zo heeft deze jonge brouwer alles in huis om een boost te geven aan de Beverse bierscène.

Beveren biergemeente

Dat de dienst Toerisme van de Gemeente Beveren plannen heeft om de lokale biercultuur te valoriseren, kan De Bock alleen maar toejuichen. “Sinds begin dit jaar zitten alle Beverse brouwers regelmatig samen met het gemeentebestuur. Zo willen we nieuwe acties bedenken om Bevers bier op de kaart te zetten. Er staan al verschillende initiatieven in de stijgers. Daar zullen we binnenkort gezamenlijk over communiceren.” Want ook dat vindt Pieter belangrijk: een constructieve en toekomstgerichte samenwerking tussen alle Beverse brouwers.