
Recept voor 4 personen:
- 4 kalfsschenkels (osso bucco)
- 6 stronkjes witloof
- 200 gr. gerookt spek
- 1 dl Tongerlo Prior
- 1 dl kalfsfond
- 1 klontje boter
- 4 eetlepels bloem
- peper & zout
- 2 laurierblaadjes
Voorbereiding:
Was en snipper de stronkjes witloof fijn en snij het spek in dobbelsteentjes.
Bereiding:
Smelt het klontje boter in een pan en stoof het gerookte spek aan. Voeg de fijn gesnipperde stronkjes witloof toe en stoof ze glazig.
Meng goed onder elkaar, dek de pan af en laat 5 à 10 min. stoven.
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en wentel ze vervolgens door de bloem.
Verhit een klontje in een andere pan en bak de kalfsschenkels aan beide kanten goudbruin. Leg ze op de spek-witloof groentemengeling.
Blus de pan van het vlees met het bier en de kalfsfond. Schraap de braadresten goed los en giet over de kalfsschenkels. Voeg de laurierblaadjes toe en laat nog 1 u. 30 min. verder stoven op een zacht vuur.
Afwerking:
Schik de stukken kalfsschenkel in een diepe schaal en overgiet met de saus. Bestrooi met geraspte kaas en geef er tagliatelle bij. Serveer met een Tongerlo Prior.