Bier Grand Cru
Poje
Best Tof
Poje zag het levenslicht tijdens het jaar van het bier in 1986. Ondertussen is Louis-Michel Carpentier aan het 25ste nummer toe van de serie ‘Poje en Kamerotjes’ en was het tijd voor een ‘Best Tof’. Enkele van de beste belevingen van de Brusselse barman uit de 24 eerdere albums worden er aangevuld met onuitgegeven gags.

De eerste albums van de reeks werden nog uitgegeven door Dupuis, maar ondertussen is Louis-Michel Carpentier met zijn eigen kleine uitgeverij begonnen. Uitgeverij Topgame beschikt ook over een webshop waar je alles rechtstreeks kunt aankopen.

De scenario’s komen uit de pen van Raoul Cauvin die de meesten wel zullen kennen als de man achter De Blauwbloezen, Cédric (in het Nederlands ook gekend als ‘Stefan’), Vrouwen in t’Wit en nog een hele reeks iconische strips.

Een echte Brusselse strip met een goede portie humor en een vleugje Belgisch surrealisme. Prachtig is  ook dat de strip in drie taalversies wordt uitgebracht: het Frans, het Nederlands (nu ja, het ‘Vloms’ dus verwacht geen AN) en een ‘mengelmoes’, het Brussels dialect. We raden dan ook absoluut deze laatste aan, want ook al zal het misschien hier en daar wat moeite kosten om alles te begrijpen, het is de ‘sappigste’ versie. Neem er nog een goed glas bier bij en je zult ten volle beseffen hoe mooi een ‘leesmoment’ kan worden. Santeï !