POP BARLEY

Een bierig alternatief voor popcorn.

Uit archeologische vondsten in Mexico blijkt dat het laten ploffen van maïskorrels in hete as de oeroude methode is om maïs eetbaar te maken. Vandaag de dag wordt het goedje gemengd met stroop en is het een populair hapje in de bioscoop. Een prachtig alternatief is “Pop Barly”, een creatie van Rodolfo Rebelo, stichter en eigenaar van Malteria Blumenau uit het gelijknamige Braziliaanse stadje.

Het goedje heeft een fantastische smaak van -wat dacht u anders-, verse mout, karamel en een licht zoute toets. Het mondgevoel is knapperig.

Onnodig te zeggen dat de combinatie met bier ronduit fantastisch is. We proberen de lekkernij uit met verschillende Belgische bieren. De pairing met “Special De Ryck” stak er met nek en schouders bovenuit.  Dit amberkleurige bier met een licht bittere  mouttoets  en ingetogen doch aanwezige karamelsmaak sluit naadloos aan bij de pop barley.

Een aparte ervaring is om deze pop barley te pairen met een (naar Belgische normen extreem) bittere IPA, denk aan “Torpah 90” van de Luikse Brasserie C. De zoete tonen van de barley verzachten de bittere toetsen van de IPA. De smaken versmelten in onze mond tot een ware symbiose.

Malteria Blumenau is een echte artisanale mouterij. Artisanaal mag u in dit geval letterlijk nemen. Alle machinerie is door stichter Rodolfo zelf ontworpen en de mout wordt nog steeds met de hand gedraaid.  Met de creatie van deze fantastische producten ondersteunt Malteria Blumenau de Craft Beer Revolutie in Brazilië.

http://malteriablumenau.com.br

Foto’s© Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend