Luc De Raedemaeker
Postel
de vergeten bieren
De Abdij van Postel, gelegen in de provincie Antwerpen, is een historische Norbertijnenabdij die dateert uit de 12e eeuw. Deze abdij staat bekend om haar kaas en bier, twee Belgische specialiteiten. De abdij is ook beroemd om haar prachtige kruidentuin en de majestueuze abdijkerk. Bezoekers worden aangetrokken door de serene rust en de spirituele sfeer van het complex, evenals door de rijke geschiedenis die in elke hoek van de abdij te vinden is. Uiteraard gaat onze belangstelling uit naar het bier.

Postel is een erkend Belgisch Abdijbier en wordt onder licentie gebrouwen door Alken-Maes. De bieren leiden een wat sluimerend bestaan en dit is heel spijtig, want het zijn stuk voor stuk smakelijke bieren. De BGC redactie proefde de bieren voor.

Bier: Postel Blond

  • Brouwerij: Alken Maes (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 7%
  • Kleur: Helder blond met een witte kraag.
  • Geur/aroma’s: Zoete en fruitige neus (zomers wit fruit) met en eigenzinnige hint van gist.
  • Smaak: Zoete aanzet, volmondig, fruitig (wederom peer, meloen en banaan), medium zoete afdronk.

Bier: Postel Bruin

  • Brouwerij: Alken Maes (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 7%
  • Kleur: Bruin met een rode schijn, helder.
  • Geur/aroma’s: Vrij krachtige geur met uitgesproken aroma’s van kruiden gevolgd door karamel, mout en een zeer lichte hoptoets.
  • Smaak: Zoete aanzet, volmondig, kruidig, medium zoete afdronk met een lichte hopbitterheid.

Bier: Postel Tripel

  • Brouwerij: Alken Maes (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 9,0%
  • Kleur: Helder goudblonde kleur met een witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Uitgesproken aroma’s van rijp fruit en citrus gevolgd door kruiden en een zoete mouttoets.
  • Smaak: Volmonding, een mooi samenspel van zoet en bitter dat resulteert in een evenwichtig bier. Specerijen en fruitige toetsen maken het geheel compleet. Een warme afdronk.