Luc De Raedemaeker
PRINCIPALE TASTING
Aan de prachtige Antwerpse Scheldekaaien vind je het eigenzinnige en artistieke Dock’s Café. Het interieur, vormgegeven door de Portugese architect Pinto, is ronduit adembenemend. Dock’s café is een huis van vertrouwen in de woelige horecawereld.

Naast een uitstekende en uitgebreide wijnkaart wordt de meerwaarde zoeker met een ruime en overzichtelijke bierkaart verwend. De bieren zijn ingedeeld op basis van hun gastronomische kwaliteiten. Dock’s Café heeft ook twee huisbieren, ‘Principale Blond’ en ‘Principale Bruin’, gebrouwen door Vansteenberghe. Tijdens een uitgebreide beer & foodpairing sessie konden we de gastronomische eigenschappen van de ‘Principale Bruin’ ontdekken.

Het hoogtepunt van de tasting was een bereiding met succulente Bressekip. De kippen zijn afkomstig van een eigen kwekerij in La Chapelle-Naude. De dieren groeien op in een groene en stressvrije omgeving, hetgeen zich vertaalt in een superieure smaak. Het bier paste perfect bij het gevogelte en de zijdezachte champignonroomsaus. Ook het dessert was een voltreffer van formaat: een combinatie van cake en speculaasijs. De kruidige en zoete mouttoetsen van het bier vloeiden naadloos samen met het dessert. Werkelijk top.

We willen nog even meegeven dat onze concullega’s van Bierpassie de “Foodpairingtrofee 2015” toekenden aan Dock’s Café.

 

Dock’s Café

Jordaenskaai 7

2000 Antwerpen

www.docks.be