RUDOLPH,

A reinbeer!

De tijd naar Kerst begint stilletjes aan serieus te korten en daarom is wat bieradvies voor de feestdis altijd leuk. Hiervoor gingen we te rade bij een echte ervaringsdeskundige (als we mogen afgaan op de kleur van die neus). Inderdaad, de Rudolph! Hij moet maar een paar dagen per jaar werken en heeft dus tijd ‘zat’ om bierervaring op te doen. Een greep uit de Belgische bieren die alvast een speciaal plaatsje in zijn rendierhartje wisten te veroveren.

We zouden niet zo ver durven gaan om Rudolph een ‘vrouwenzot’ te noemen, maar als hij ergens een Mam’zelle Bibiche of een flesje Ardenne Wood – Ma Bitch op de kop kan tikken, gaat zijn hart wel een stuk sneller kloppen en kan hij moeilijk de verleiding weerstaan (en eerlijk gezegd … #metoo).

Gezien hij al zijn charme en faam te danken heeft aan zijn opvallend reukorgaan, zal hij een frisse Neuzebier Tripel nooit afslaan. Dankzij zijn praktische lichtgevende snuit kan hij probleemloos de Kerstslee door de dikste mist loodsen. Het zal dan ook geen wonder zijn dat hij zich als een vis in het water voelt bij een lekker mistig witbier. Binnen die categorie, die bovendien prachtig aansluit bij de eindeloze sneeuwlandschappen waarin hij vertoeft, heeft hij een speciale band met de Super 8 Blanche. Het bier haalt spontaan herinneringen boven van zijn 8 collega’s waarmee hij jaarlijks even die Kerstslee moet voorttrekken.

Ook ter ere van zijn baas durft hij wel eens een Père Noël van De Ranke open trekken. Rudolph is namelijk niet vergeten dat het dankzij de goedlachse man is dat hij nu en ‘leiderspositie’ heeft in plaats van het mikpunt van spot te zijn. Zijn avonden afsluiten doet hij doorgaans met een Stille Nacht hopende dat dit ook een voorbode is voor die paar nachten in het jaar waar hij van dienst is. Nachten waarop hij dan weer helemaal niets drinkt, want het is dan ook toevallig altijd volop BOB-campagne … De frisse beloning moet dus wachten tot na de Kerstritjes. Santé en een heerlijke aanloop naar de 25ste!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend