SAFIR (HER)LEEFT… EN NIET ALLEEN ALS CARNAVALSLIED!

Safir es vedrom…

Toen Safir, wereldberoemd in Aalst en omstreken, in 2014 van de markt verdween, werden er heel wat tranen geplengd in de regio Aalst. De Belgische biercultuur, die door de Unesco werd erkend als immaterieel cultureel erfgoed, ligt AB InBev als grootste Belgische brouwer nauw aan het hart. De interesse voor streekeigen producten neemt vandaag hand over hand toe en vorig jaar al werd geflirt met de idee om Safir terug te lanceren en lokale partners gaven meteen te kennen hiervoor wel interesse te hebben.

Toen de Aalsterse carnavalsvereniging Beschomt! bij AB InBev kwam aankloppen met de vraag om Safir es vedrom als thema te mogen gebruiken voor het carnaval van 2019, vielen alle puzzelstukken in elkaar. Ook Okapi Aalstar, partner van AB InBev en in het verleden ook gesponsord door Safir, wilde immers graag meestappen in dit verhaal. “AKV Beschomt! en Okapi Aalstar zijn twee fantastische partners met een meer dan stevige achterban. Onmiddellijk bij de eerste gesprekken bleek hoe sterk dit leeft en wij zijn dan ook blij dat wij met Safir ons engagement ten overstaan van de Belgische biercultuur kunnen onderstrepen,” zegt Frederik Rogge, verantwoordelijk voor de verkoop aan de Horeca groothandel bij AB InBev.

AKV Beschomt

“Akv Beschomt is zéér fier een belangrijke rol te mogen spelen in het Aalsterse carnavalsgebeuren dat overigens al in 2010 in Nairobi (Kenia) werd toegevoegd aan de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid,” klink het bij de carnavalsvereniging.” Deze eeuwenoude, traditierijke uitbarsting van Aalsters chauvinisme, stadsliefde, samenhorigheid, sociale verbondenheid, creativiteit en fijne (zelf-) spot is representatief voor de diversiteit van het immaterieel cultureel erfgoed op wereldschaal. “

Crelan Okapi Aalstar

“Een geboren en getogen Aalstenaar wil naast het basket maar een ding, en dat is een lekkere Safir. Vandaar dat Crelan Okapi Aalst al jaren kiest voor samenwerking met AB InBev om vanaf vandaag dat fantastische Aalsterse product te kunnen schenken in het Forum. Safir, het bier van hier!,” klinkt het enthousiast bij Okapi Aalst.

Safir werd vanaf 1816 tot de sluiting van de brouwerij in 1988 gebrouwen in het centrum van Aalst. In 1979 werd Safir overgenomen door Stella Artois en na de sluiting van de brouwerij in Aalst werd de productie overgebracht naar Leuven. In 2014 viel het doek over Safir.

Safir wordt geheel conform het oude recept  heruitgebracht als carnavalsbier/seizoensbier. Het zal van november tot maart verkrijgbaar zijn in de regio Aalst. In eerste instantie zal Safir exclusief (op vat) verkrijgbaar zijn tijdens de thuiswedstrijden van Okapi Aalstar*.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!